PODGORIČKI TAKSISTI U OFANZIVI Legalni protiv onih “NA KVAKU” - Volim Podgoricu

PODGORIČKI TAKSISTI U OFANZIVI Legalni protiv onih “NA KVAKU”

Sa­mo­stal­ni tak­si pred­u­zet­ni­ci ju­če su na sa­stan­ku sa se­kre­ta­rom za ko­mu­nal­ne po­slo­ve i sa­o­bra­ćaj Mar­kom Ra­ko­če­vi­ćem do­go­vo­ri­li da se udru­že­nim sna­ga­ma bo­re pro­tiv ne­le­gal­nog tak­si pre­vo­za, od­no­sno tak­si­sta za ko­je ka­žu da ra­de „na kva­ku”. Naj­zna­čaj­ni­ju ulo­gu ima­će, ka­ko je do­go­vo­re­no, Ko­mu­nal­na in­spek­ci­ja. Ju­če se na de­se­ti­ne tak­si­sta oku­pi­lo is­pred se­kre­ta­ri­ja­ta gdje su če­ka­li kraj do­go­vo­ra, ko­jim su is­ho­dom bi­li za­do­volj­ni.


– Na­pra­vi­li smo ko­rek­tan do­go­vor sa se­kre­ta­rom. In­spek­cij­ske slu­žbe će da­ti do­pri­nos da se oslo­bo­di­mo ne­le­gal­nih tak­si­sta. Re­če­no nam je i da će tre­nut­ni broj li­cen­ci osta­ti isti, od­no­sno 776, i po po­tre­bi ra­sti ka­ko se bu­de ši­rio grad, a uz odo­bre­nje in­sti­tu­ci­ja. Do­bi­će­mo uvid u spi­sak ko je sve do­bio li­cen­cu, jer u se­kre­ta­ri­ja­tu tvr­de da ni­jed­nu ni­je­su iz­da­li. Ako ne­ko od ko­le­ga ima do­kaz da je iz­da­ta ne­ka li­cen­ca u sko­ri­je vri­je­me, ne­ka ga do­sta­vi – po­ru­čio je Ve­sko Bje­lić, pred­stav­nik sa­mo­stal­nih pred­u­zet­ni­ka tak­si­sta.
On je is­ta­kao da su se do­go­vo­ri­li i da apli­ka­ci­ju vaj­ber ko­ri­ste za pri­ja­vlji­va­nje ne­le­gal­nog tak­si pre­vo­za in­spek­ci­ja­ma. Na taj na­čin, ka­ko je ka­zao, do­sta­vlja­će nad­le­žni­ma do­ka­ze.


– Ka­da je u pi­ta­nju pla­ća­nje po­re­skog du­ga ovih da­na oče­ku­je­mo od­go­vor od nad­le­žnih in­sti­tu­ci­ja da li su pri­hva­ti­li na­še za­htje­ve – ka­zao je Bje­lić.
Se­kre­tar Mar­ko Ra­ko­če­vić ka­zao je da već dvi­je go­di­ne upo­zo­ra­va­ju na si­vu zo­nu i da je se­kre­ta­ri­jat kre­nuo u ak­ci­ju li­je­plje­nja na­ljep­ni­ca re­gu­lar­nim tak­si­sti­ma. Do sa­da ih je za­li­je­plje­no 600, a do kra­ja sle­de­će sed­mi­ce svih 776 će ih do­bi­ti. One će na te­re­nu, ka­ko je ob­ja­snio Ra­ko­če­vić, bi­ti znak ras­po­zna­va­nja ko­mu­nal­nim in­spek­cij­skim slu­žba­ma.
– U si­voj zo­ni ih je, po pro­cje­na­ma, od 400 do 500. Svi ko­ji ne bu­du ima­li na­ljep­ni­cu bi­će tre­ti­ra­ni kao ne­le­gal­ni. Ta­ko­đe, ju­tros je bi­la ko­or­di­ni­ra­na ak­ci­ja dr­žav­nih or­ga­na od pred­stav­ni­ka Upra­ve za in­spek­cij­ske po­slo­ve, Po­re­ske upra­ve, ko­ji će kon­tro­li­sa­ti pri­vred­na tak­si dru­štva. Oni po­mi­nju da je op­ti­ma­lan broj tak­si vo­zi­la 550. Te po­dat­ke cr­pe iz ne­kog ne­po­sto­je­ćeg ela­bo­ra­ta ko­ji ni­ka­da ni­je za­ži­vio – ka­zao je ju­če Ra­ko­če­vić.

Izvor dan.co.me Foto Google

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com