DA LI STE ZNALI? Zašto muškarci kleknu kada prose ženu? - Volim Podgoricu

DA LI STE ZNALI? Zašto muškarci kleknu kada prose ženu?

Vaša bajka iz djetinjstva sa vitezom u sjajnom oklopu može biti djelimično istinita.

Tradicionalna prosidba sprovodi se tako što muškarac klekne na koljeno, i pruži ženi prsten. Ali kako je zapravo došlo do toga da partner treba da se spusti na jedno koljeno?

Nažalost, ne postoje potvrđeni teorijski izvori ovog romantičnog gesta, ali postoji nekoliko teorija za koje se vjeruje da su tačne.

U srednjem vijeku viteštvo još nije bilo mrtvo i formalan način udvaranja je bio verzija današnje veze. Klečanje je takođe protokol za mnoge ceremonijalne rituale i obrede, uključujući i one romantične vrste.

Srednjovjekovna umjetnička djela i literatura prikazuju vitezove sa savijenim koljenima pred njihovim vladarima u znak časti i poštovanja, ili kako kleče ispred plemkinja da izraze svoje vječno ropstvo i divljenje.

Takođe, ovakav pristup može se pronaći i u religiji. U mnogim religijama, oni koji vjeruju kleče na koljenima da iskažu svoje divljenje i poniznost pred Bogom.

Zato, kada kažete svom dragom “Da”, u isto vrijeme on vam pruža čast, poštovanje i vječnu ljubav.

(Nezavisne)

1 komentar

  1. I am really loving the theme/design of your blog. Do you ever run into any browser compatibility problems? A small number of my blog audience have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any advice to help fix this issue?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com