PODGORICA: Mještani Zagoriča najavljuju protest - Volim Podgoricu

PODGORICA: Mještani Zagoriča najavljuju protest

Vla­sni­ci ku­ća u Park šu­mi Za­go­rič ko­ji su ih iz­gra­di­li na, ka­ko se to na­kon ne­ko­li­ko go­di­na ut­vr­di­lo, uzur­pi­ra­nom ze­mlji­štu po­ro­di­ca Vu­či­nić i Sta­ma­to­vić, za 6. mart za­ka­za­li su pr­vi pro­test uko­li­ko ih na raz­go­vor ne pri­mi pre­mi­jer Du­ško Mar­ko­vić. Sa ju­če­ra­šnjeg sku­pa ko­ji su or­ga­ni­zo­va­li u na­se­lju, a ko­ji je nad­gle­da­la po­li­ci­ja, po­ru­či­li su da će sa po­ro­di­ca­ma pre­no­ći­ti is­pred zgra­de Skup­šti­ne Cr­ne Go­re ili Vla­de, i na taj na­čin tra­ži­ti da im se sma­nji ci­je­na kva­dra­ta ze­mlji­šta ko­je tre­ba da pla­te.
-Pre­spa­va­će­mo sa po­ro­di­ca­ma is­pred dr­žav­nih in­sti­tu­ci­ja, od­no­sno is­pred Skup­šti­ne Cr­ne Go­re ili Vla­de. To će­mo ura­di­ti uko­li­ko nas pre­mi­jer ne pri­mi na raz­go­vor da mu da­mo ne­po­bit­ne do­ka­ze da su ne­za­ko­ni­te rad­nje u to­ku vra­ća­nja sud­skih pro­ce­sa. Mi ho­će­mo da pla­ća­mo ali su­mu ko­ja je od­go­va­ra­ju­ća. Isti oni su pro­da­li po 9,45 eura ze­mlju za gro­blje i tra­fo­sta­ni­cu 2012. go­di­ne. O to­me ima­mo do­ku­men­ta­ci­ju, a na­ma ga pro­da­ju za 40 eura jer ob­ra­ču­na­va­ju naš rad, uvo­đe­nje stru­je i vo­de. Do­ve­du vje­šta­ka i on ob­ra­ču­na da vri­je­di 40 eura kva­drat, ali ne ob­ra­ču­na­va to ka­kav je bio pod šu­tom kad sam ga ku­pio. Ovo je naj­si­ro­ma­šni­ji dio Pod­go­ri­ce. Tra­ži­mo ma­nju ci­je­nu i da se pla­ti na vi­še ra­ta. Na­mjer­no je ovo ura­di­la grad­ska vlast da bi mi ušli i za­u­ze­li , pa da bi nji­ma mo­glo bi­ti vra­će­no. Da to se ni­je de­si­lo ne bi mo­gli da im vra­te, jer bi bi­la park šu­ma. Čak je i gra­do­na­čel­nik ta­da do­la­zio sa di­rek­to­ri­ma i pi­tao šta nam tre­ba. Imao sam sve do­ka­ze ali ih ne­ma­mo ko­me pre­da­ti jer ni­ko ne­će da nas sa­slu­ša – re­kao je Ra­do­van Je­re­mić, pred­stav­nik od­bo­ra gra­đa­na Park šu­me Za­go­rič.
Mi­o­mir Pe­ro­vić ka­zao je da ne­ma to­ga su­da ko­ji će ga na­tje­ra­ti da osta­vi ku­ću, te da je svje­stan da mo­ra pla­ti­ti plac.
-No­si­ću je sa so­bom, ali osta­vi­ti je ne­ću, jer sam je ja do­nio ov­dje. Ne mo­že vla­snik od­re­đi­va­ti ci­je­nu, to je su­lu­do – ka­zao je Pe­ro­vić.
Nje­gov kom­ši­ja An­to Ćo­rić sma­tra da je vla­sni­ci­ma ze­mlje dr­ža­va od­re­di­la ci­je­nu od 40 eura za kva­drat.
-To je dil sa or­ga­ni­ma Glav­nog gra­da. Nji­ma je to ta­da­šnji gra­do­na­čel­nik Mi­o­mir Mu­go­ša vra­tio jer jer mr­zio ovaj na­rod iz po­li­tič­kih raz­lo­ga. Go­vo­rio nam je da se vra­ti­mo oda­kle smo do­šli. Ja sam plac ku­pio, ni­je mi ga ni­ko po­klo­nio. Mu­go­ša je ovo ura­dio da bi nas uni­štio, jer ov­dje ni­je imao svo­je bi­rač­ko ti­je­lo. Tek pri­je dvi­je go­di­ne smo ču­li za te vla­sni­ke – ka­že Ćo­rić.
Spa­so­je Jek­nić is­ti­če da ima­ju svi po­sje­dov­ne li­sto­ve te da u svim do­ku­men­ti­ma pi­še da je ze­mlji­šte dr­žav­no.
-Mje­ri­li smo svi pla­ce­ve i imo­vi­nu i svi­ma nam pi­še dr­žav­no ze­mlji­šte. Da po­red ku­će ko­ju sam sa mu­kom na­pra­vio sad idem u pod­sta­na­re. Sve oba­ve­ze pre­ma dr­ža­vi iz­mi­ru­jem, re­dov­no sve pla­ćam. Za­što nas tre­ti­ra­ju kao gra­đa­ne dru­gog re­da – is­ta­kao je Jek­nić.
Ka­ti­ca Ra­šo­vić ka­za­la je da su dan na­kon po­sled­njih iz­bo­ra svim 120 po­ro­di­ca uga­si­li vo­du, te da su tre­ba­li da pla­te 215 eura da bi im je po­no­vo pri­klju­či­li.
-U na­se­lju ima be­ba a oni nas osta­ve bez vo­de. U bi­do­ni­ma smo no­si­li i ku­po­va­li vo­du. Re­kli su nam da pla­ti­mo svi po 215 eura pa da nas pri­klju­če na mre­žu. Po­zaj­mi­li smo taj no­vac i upla­ti­li, a oni nam obe­ća­li da će­mo bi­ti le­gal­ni po­tro­ša­či. Me­đu­tim, na ra­ču­nu i da­lje pi­še ne­le­ga­lan po­tro­šač. I tu su nas pre­va­ri­li. Mo­ja kćer­ka je trud­na i ima i be­bu od go­di­nu da­na. Ku­po­va­la je vo­du da bi je ku­pa­la. Ja ži­vim od na­dok­na­de za maj­ke i ne mo­gu da joj po­mog­nem. Ljep­še da nas ubi­ju pi­što­ljem, ne­go što nas ova­ko ubi­ja­ju – re­kla je Ra­šo­vić.

(Dan)

2 komentara

  1. Dobre su fore kako nisu znali dje ogradjuju. E kuku. 90% ih glasalo DPS na sve izbore pa se sad sjetili da protestuju kad ih je DPS ispalio. A makse tamo…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com