PODGORICA: Danas novi protest ispred Vlade - Volim Podgoricu

PODGORICA: Danas novi protest ispred Vlade

Više od 200 bivših radnika Kombinata aluminijuma u stečaju okupili su se juče od 10 do 12 časova pred zgradom Skupštine Crne Gore u znak protesta što im se već godinu i po ne isplaćuje 5,45 miliona eura otpremnina u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza.

„Uputili smo danas dopis premijeru Dušku Markoviću od kojeg očekujemo da svojim činovnicima za naredni sastanak mješovite komisije predoči konstatacije sa našeg zajedničkog sastanka održanog 26. decembra. Nećemo odustati ni od centa naših otpremnina koje nam garantuje leks specijalis zakon“, poručio je Zoran Vukotić , predstavnik penzionera KAP-a.

Mješovita radna grupa predstavnika Vlade i penzionera KAP nije uspjela da se u ponedjeljak dogovori u vezi isplate otpremnina prema odredbama Zakona o izmirenju obaveza.

Bivši radnici njih 414, koji su napustili KAP u drugoj polovini 2013. očekivali su nakon posljednjeg razgovora sa premijerom da će im u skladu sa socijalnim programom iz 2009. biti isplaćeno do 1. marta 5,45 miiona eura, a ostalim penzionerima KAP-a koji su taj status stekli 2014. i 2015, do kraja ove kalendarske godine.

“Ne odstupamo od naših stavova. Okupućemo se sjutra u 10 časova ponovo pred zgradu Vlade, a u 11 časova je zakazan novi sastanak komisije”, zaključio je Vukotić.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com