KRAGUJEVAC: Evakuisana 74 radnika, za trojicom se intenzivno traga - Volim Podgoricu

KRAGUJEVAC: Evakuisana 74 radnika, za trojicom se intenzivno traga

Grupa od 74 radnika bezbjedno je evakuisana iz Tehničko remontnog zavoda u Kragujevcu, dok se za trojicom nestalih zaposlenih i dalje traga. Dvadeset pet hospitalizovanih pripadnika Ministarstva odbrane i MUP-a su dobro i van životne opasnosti, a dva pripadnika su upućena na Vojnomedicinsku akademiju, piše RTS.

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević rekao je za RTS da postoji opasnost od novih eksplozija u Remontnom zavodu, te da je on lično formirao komisiju koja će istražiti uzroke nesreće.

U eksploziji koja se dogodila juče u vojnom objektu u Kragujevcu oko 15.30 poginula je jedna osoba, dok je 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a povrijeđeno tokom gašenja požara, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nadležne službe MUP-a i Ministarstva odbrane i dalje tragaju za nestalim pripadnicima Tehničkog remontnog zavoda kapetanom Darkom Kostićem i civilima Dejanom Kovačevićem i Željkom Nikolićem.

Dvije eksplozije u magacinu punom mina, poginuo Miroslav Perišić

Kako je ranije saopšteno, 25 hospitalizovanih pripadnika Ministarstva odbrane i MUP-a su dobro i van životne opasnosti, a dva pripadnika su upućena na Vojnomedicinsku akademiju, što je bila zajednička procjena ljekara ta dva zdravstvena centra.

Do eksplozije je došlo juče u 13.20 u objektu A-28 Tehničko-remontnog zavoda, namjenjenom delaboraciji municije, nakon čega je požar zahvatio objekte A-28 i A-27.

Vatrogasne ekipe sastavljene od pripadnika MUP-a i pripadnika vatrogasne jedinice TRZ Kragujevac pristupile su gašenju požara, kada je, u 13.45, došlo do druge eksplozije.

Đorđević je naveo da je eksplodirao magacin sa tromblonskim minama i drugim jakim eksplozivnim i ubojitim sredstvima, koja su bila predviđena za rasklapanje i uništenje.

Požar je lokalizovan oko 17 sati, a gasilo ga je 40 vatrogasaca, pripadnika vojske i zaposlenih Tehničko-remontnog zavoda.

Grupa od 74 radnika se poslije eksplozije sklonila u poseban objekat zavoda, gdje su se nalazili sve do evakuacije. Oni su bili odsječeni jer se do njih nije moglo doći zbog teškog terena i opasnosti od novih eksplozija.

Pukovnik Mihailo Zogović iz Uprave za odnose sa javnošću izjavio je ranije da zonu eksplozije nadleću četiri drona i da je u toj potrazi upotrebljeno jedno robot vozilo.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com