PODGORIČANIN PREGOVARA SA TUŽIOCEM - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN PREGOVARA SA TUŽIOCEM

Podgoričanin Stefan Brnović juče je sproveden iz Istražnog zatvora u Specijalno tužilaštvo gdje je sa tužiocem pregovarao o sporazumu o priznanju krivice, nezvanično sazanaju Dnevne novine.

Brnović, inače policajac, uhapšen je početkom septembra prošle godine zajedno sa još osmoricom navodnih članova kotorske kriminalne grupe poznate pod imenom “kavčani”, zbog sumnje da je odavao informacije i učestvovao u nekim krivičnim djelima. Osim Brnovića, tada su uhapšeni i pomoćnik komandira u OB Kotor Zlatko Samardžić, Nikola i Igor Andrić, Tripo Moškov, Ilija Dedović, Goran Ljubatović, Aleksandra Bogdanović i Đerđ Camaj iz Tuzi.

Kako nezvanično saznaju DN, Brnović je pristao da za manju kaznu zatvora tužiocu ispriča do detalja svoju ulogu u kriminalnoj grupi. Ovaj policajac koji je živio u kotorskom naselju Muo često je viđan u društvu članova kavačkog klana, a upravo prisluškivanjem njegovog telefona, kao i mobilnih uređaja ostalih članova ove kriminalne organizacije policija je prikupila dovoljno dokaza za njihovo hapšenje.

Vođe izbjegle hapšenje

Nekoliko mjeseci ranije Brnovićev kolega, Zlatko Samardžić takođe je sve priznao i sklopio nagodbu sa tužilaštvom, nakon čega je u novembru pušten na slobodu. Detalji ove nagodbe ostali su tajni.

Istražitelji sumnjaju da su uhapšeni obavljali sve poslove za “kavačane”. Samardžić je, kako se sumnja, u nekoliko navrata obavještavao “kavačane” o pripremanim akcijama policije kako bi izbjegli hapšenja i prikrili kriminalne radnje, a zauzvrat dobijao od njih novac.

Nalog za hapšenje izdat je i za Slobodana Kašćelana, koji je, prema policijskoj evidenciji vođa “kavačke grupe”, braću Aleksandra i Igora Đurišića, Vladimira Božovića, Davora Prelevića, Miloša Radonjića, Sinišu Vlahovića, koji su protekle sedmice saslušani u okviru istrage o ubistvu dvojice Kotorana Gorana Biskupovića i Miloša Bošnjaka. Braća Nikola i Igor Andrić, Tripo Moškov i Ilija Dedović terete se da su protivzakonito postavljali kamere na javnim površinama kako bi članovima “kavačkog klana” omogućili da prate kretanje osoba iz suparničke kriminalne grupe “škaljaraca”.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com