Herceg Novi: SNP i Izbor idu zajedno - Volim Podgoricu

Herceg Novi: SNP i Izbor idu zajedno

U Herceg Novom, na lokalnim izborima koji su zakazani za 7. maj, najvjerovatnije neće doći do jedinstvene opozicione liste, saznaju Dnevne novine iz više izvora.

Prema informacijama DN, lider “Izbora”, Dušan Radović Krušo, ovih dana, intenzivno pregovara sa opozicionim partijama o stvaranju predizborne koalicije i skoro je izvjesno da će dogovor postići sa Socijalističkom narodnom partijom.

Radović je prije dva dana boravio u Beogradu gdje se sastao sa predsjednikom SNP-a Srđanom Milićem sa kojim je, skoro izvjesno, dogovorio zajednički nastup.

Radovićevi pregovori nijesu, međutim, bili uspješni kada je u Pitanju Demokratski front, i pored toga što je jedan od lidera ovog političkog saveza Nebojša Medojević pozvao, prije dva dana, opoziciju da se u Herceg Novom ujedini i napravi zajedničku listu. Problem je, kako saznaju DN, upravo u činjenici da DF ne želi Radovića na listi, što je za “Izbor” neprihvatljivo.

Dobra relacija na potezu “Izbor” SNP, manifestovala se i nedavno, kada je “Izbor” predlagao Danijelu Đurović iz SNP za predsjednicu Opštine. Ta inicijativa nije naišla na razumijevanje Građanskog saveza i Novske liste, pa ni samog SNP-a.

Na drugoj strani, Nebojša Medojević je juče poručio da je Demokratski front DF u toj opštini napravio sjajan rezultat na proteklim parlamentarnim izborima, i da su građani Herceg Novog jasno poručili da žele promjene.

„To je dokaz da su izbori koji nas očekuju puka formalnost. Građani Herceg Novog su vidjeli o kakvoj se prevari radi na prethodnim izborima sa takozvanim građanskim listama, nezavisnim odbornicima i preletačima”, rekao je Medojević na konferenciji za novinare.

Sada je, kako je naveo, ogromna odgovornost na DF-u koji je dobio najveću podršku u Herceg Novom da pokuša da organizuje što širi opozicioni front.

„Imajući u vidu i našu politiku na državnom nivou, pozivamo kolege iz opozicije da zajedno napravimo veliku pobjedu u Herceg Novom”, kazao je Medojević.

Opozicija traži udvajanje budžeta

Opozicioni odbornici podnijeće danas inicijativu za sazivanje vanredne sjednice SO sa jednom tačkom dnevnog reda usvajanje predloga bud\eta, odlučeno je na jučerašnjem sastanku Novske liste, Građanskog saveza, SDP-a, Izbora, SNP-a, Nove, kao i nezavisnog odbornika Milovana Baždara.

“Imali smo i drugih usaglašavanja, dogovorili smo se da ćemo se poslije kolegijuma sjednice Skupštine, koja bi trebalo da bude u petak, ponovo sastati da dalje razrađujemo ovu problematiku”, kazao je Baždar Dnevnim novinama.

Na pitanje da li su se dogovorili oko Memoranduma, Baždar je kazao da su razgovarali, te da je Memorandum interni dokument .

“Malo zbunjujemo javnost sa pričom o Memorandumu. Treba da sadrži neke smjernice, većina nas je potpsala taj dokument, ali tu se samo radi o osnovnim smjernicama koje smo malo dalje pokušavali razrađivati, a to je način funkcionisanja te radne grupe, skupštinskog tijela koje bi vršilo kontrolu izvršne funkcije sa ciljem da se obezbijede fer i slobodni izbori. Cilj nam nijednog trenutka nije sporan, a o metodama smo razgovarali u cilju toga da se nešto ne pogriješi ,da ne radimo nešto što bi bilo suprotno nekim zakonskim normama ili Statutu”, zaključio je Baždar za DN.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com