PODGORICA: Novi vrtić, mjesta za 343 mališana! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Novi vrtić, mjesta za 343 mališana!

Novi vrtić na Starom aerodromu treba da bude završen za godinu dana, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović.

Radovi na izgradnji vrtića, koji će se nalaziti iza Doma zdravlja u ovom naselju, zvanično su počeli. Tokom današnje svečanosti polaganja kamena temeljca Šehović je naveo da će novi vrtić rasteretiti i doprinijeti rješavanju prebukiranosti predškolskih ustanova na teritoriji Podgorice.

„Riječ je o objektu koji će se praviti po najsavremenijim standardima i računamo da ćemo na taj način uspjeti da rasteretimo objekte predškolskog obrazovanja i vaspitanja u Podgorici od velikog broja djece i da ćemo stvoriti uslove za povećanje obuhvata djece predškolskim obrazovanjem i vaspitanjem“, kazao je Šehović.

Novi vrtić, koji će biti u sastavu JPU „Đina Vrbica”, imaće površinu od 3.000 kvadrata. U objektu će se nalaziti osam radnih soba za jaslene grupe, 12 radnih soba za grupe u vrtiću, osam kancelarija, vešeraj, fiskulturna sala, centralna kuhinja u kojoj će se, prema najavama Šehovića, spremati tri obroka za oko 3.000 djece.

Izgradnja vrtića, predviđenog za 343 djece, koštaće 2 miliona i 700 hiljada eura.

„Riječ o projektu započetom 2014. godine u okviru kojeg je podignut kredit od Banke za razvoj Savjeta Evrope u iznosu od 10 miliona eura i do 2018. godine će u Crnoj Gori biti izgrađeno 7 novih vrtića, četiri u Podgorici, jedan u Pljevljima, Ulcinju i Rožajama, u kojima će do kraja 2018. godine biti smješteno 1.600 djece“, dodao je Šehović.

Takođe, Šehović je ocijenio da će izgradnja novog vrtića doprinijeti većem broju djece uzrasta od 3 do 6 godina, koji će pohađati predškolsku ustanovu.

Glavni grad je u izgradnju vrtića uložio zemljište površine 9.119 kvadrata, vrijednosti od oko milion i 800 hiljada eura.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović najavio je da će do kraja naredne godine, u glavnom gradu biti izgrađena još dva vrtića, u Bloku VI i Tuzima.

„U Bloku VI je u toku tenderska procedura za izbor projektanta, a u Tuzima se reviduje izvođački projekat. Kada ta procedura bude gotova idemo sa tenderom za odabir najboljeg izvođača radova i nakon toga počinjemo sa radovima i na ta dva objekta kako bi oba završili do kraja iduće godine“, saopštio je Stijepović.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com