Smijenjeni odgovorini za fijasko na dodjeli Oskara - Volim Podgoricu

Smijenjeni odgovorini za fijasko na dodjeli Oskara

Predsjednica Američke filmske akademije koja dodjeljuje nagradu Oskar saopštila je da dvoje službenika firme PwC, koji su bili zaduženi za prebrojavanje glasova i koverte sa imenom pobjednika, nikada više neće raditi na organizaciji i sprovođenju ove manifestacije.

Predsjednica akademije, Čeril Bun Ajsaks, rekla je za AP da se preispituje saradnja američke filmske akademije sa tom firmom.

HOLIVUD OVO NE PAMTI: Neviđeni SKANDAL u samom finišu dodjele Oskara! (FOTO)

Dvoje službenika iz firme PwC, Brajan Kulinan i Marta Ruiz, bili su zaduženi za pobjedničke koverte na ceremoniji dodjele Oskara u subotu.

Kulinan je u bekstejdžu putem tvitera slao fotografiju glumice Eme Stoun samo par minuta prije nego što je voditeljima ceremonije, Vorenu Bitiju i Fej Danavej, predao pogrešan koverat o tome koji je film proglašen za najbolji.

Bun Ajsaks kaže da je to skrenulo Kulinanovu pažnju i dovelo do greške.

Firma “PwC”, koja je zadužena za prebrojavanje glasova kao i za koverte sa imenom pobjednika na dodjeli Oskara već više od 80 godina, izvinila se zbog ovog incidenta.

Kada su predstavnici firme shvatili da je došlo do greške, potrčali su na scenu da to isprave – ali prekasno, rekli su zvaničnici za AP.

Ovogodišnju dodjelu Oskara obilježila je zabuna do koje je došlo kada je Fej Danavej za najbolji film, umjesto pravog pobjednika “Mjesečine”, proglasila “La-La lend”, a glumac Voren Biti je potom u bekstejdžu pojasnio šta se dogodilo.

Rekao je da je otvorio kovertu i da se zbunio kad je vidio na njoj piše “Ema Stoun. La-La lend”, dodavši da je to jedna od najčudnijih stvari koja mu se ikad dogodila.

(Tanjug)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com