NOVA ŽRTVA: PREMINUO MLADIĆ (29) - Volim Podgoricu

NOVA ŽRTVA: PREMINUO MLADIĆ (29)

Dvadesetdevetogodišnji Kolašinac preminuo je u srijedu zbog predoziranja narkoticima.

Dvadesetdevetogodišnji Kolašinac preminuo je u srijedu zbog predoziranja narkoticima, nezvanično saznaju Dnevne novine.

Riječ je o još jednom u nizu slučajeva koji ukazuje i da je u ovom gradu droga sve dostupnija ali i da policija, iako ima saznanja o tome, nema čvrste dokaze da dilere droge smjesti iza rešetaka.

Prema nezvaničnim saznanjima DN, u kriminalističkoj policiji OB Kolašin preduzimaju sve što je u njihovoj moći da suzbiju zloupotrebu droga i otkriju počinioce ovih krivičnih djela. Ukazuju, ipak, da je do sada bilo konkretnih rezultata na otkrivanju i procesuiranju krivičnih djela iz ove oblasti.

“Ne želeći da umanjujemo odgovornost, ali imajući u vidu prilično skromna policijska ovlašćenja, više puta smo ukazivali na poteškoće otkrivanja i dokazivanja ovih krivičnih djela. Nemali broj ovih djela koja su u policijskom smislu riješena se uglavnom završavaju na sudu za prekršaje, jer je riječ o uživaocima i o maloj količini narkotika. Nizom inicijativa i aktivnosti u raznim pravcima, policija je ukazivala i ukazuje na ozbiljnost ovog problema u kojem moraju biti podjednako uključeni nadležni organi, institucije i građani. Svi pokušaji i napori službenika OB Kolašin da se cjelokupni problem socijalizuje i aktuelizuje kako bi se prvenstveno djelovalo preventivno, su uglavnom bez rezultata”, kazali su nezvanično iz policije.

Sagovornik DN navodi da je u cilju suzbijanja krivičnih djela iz oblasti neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, organizovano više tribina, obavljeno više sastanaka sa vlasnicima ugostiteljskih objekata, restorana i hotela u smislu saradnje i suzbijanja ovakvih pojava, ali je i taj oblik saradnje ostao bez rezultata.

(Dnevne Novine)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com