RADNICI BEZ PLATA: Joksimovići uzeli 50.000 eura - Volim Podgoricu

RADNICI BEZ PLATA: Joksimovići uzeli 50.000 eura

Dio zaposlenih u Opštini Berane nije primio platu jer je račun blokiran, između ostalog i zbog toga što je porodica potpredsjednika Dragutina Joksimovića (SNP) naplatila potraživanja preko javnog izvršitelja.

Račun je blokiran Rješenjem o izvršenju javnog izvršitelja, a po osnovu pravosnažne sudske presude u korist Joksimovića za eksproprijaciju zemljišta iz prethodnih godina, potvrdili su “Vijestima” iz Opštine Berane.

Joksimovići nisu sklopili dogovor o isplati potraživanja na rate, što je uobičajena praksa, iako im je, prema saznanjima “Vijesti”, nuđeno izmirenje duga od oko 50.000 eura u pet mjesečnih rata.

“U dosadašnjoj praksi smo imali određeni broj pravosnažnih sudskih presuda kada je sa povjeriocima dogovorena dinamika isplate duga u ratama, kako bi se izbjegli dodatni troškovi i blokada računa Opštine u dužem roku. Ovog puta, to nije bio slučaj”, odgovorio je na pitanja “Vijesti” Svetomir Aković, sekretar za finansije i ekonomski razvoj.

Račun je po zahtjevu Joksimovića blokiran na iznos od više od 64.000 eura, od čega su oko 50.000 potraživanja porodice, a ostalo troškovi procesa.

Joksimović je “Vijestima” kazao da je riječ o starom procesu i da je on prije dva-tri dana saznao da je upućen zahtjev za naplatu preko javnog izvršitelja.

On je istakao da bi volio da je taj proces drugačije završen i da mu je “lično jako neprijatno” što zbog toga dio zaposlenih u Opštini nije primio platu.

Joksimović kaže da i da nije dogovarana isplata u rate i da je on pokušao da podigne blokadu kada je saznao za zahtjev o prinudnoj naplati, ali da je bilo kasno i da je potraživanje tada već ostvareno.

Spor Joksimovića i Opštine Berane traje još od 2008. kada je na vlasti bila DPS, a prvi čovjek Vuka Golubović.

Tada je Opština eksproprisala zemljište za izgradnju zaobilaznice, ali su Joksimovići bili nezadovoljni ponuđenim iznosom. Iz Opštine Berane su kazali da su na rješenje Višeg suda uložili reviziju Vrhovnom sudu, koja međutim ne izlaže izvršenje.

Račun je blokiran od 23. februara i trenutni dug, kako je saopštila Poreska uprava, iznosi oko 113.000 eura.

Plate su isplaćene 15. februara, kada je zaradu dobio i Joksimović, čija su primanja zbog staža među najvećim u Opštini.

(Vijesti)

1 komentar

  1. wonderful points altogether, you just gained a logo new reader. What could you recommend in regards to your post that you just made some days in the past? Any certain?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com