Ukoliko se NE POJAVE sljedećeg puta PODGORIČANI idu u pritvor - Volim Podgoricu

Ukoliko se NE POJAVE sljedećeg puta PODGORIČANI idu u pritvor

Za 31.mart odgođeno je suđenje osmorici optuženih da su pred sudom lagali da su sa Ivanom Buškovićem igrali fudbal, u noći kada je, prije četiri godine, napadnuta novinarka “Vijesti” Olivera Lakić.

Juče su se pojavili svi optuženi, osim Borka Vukčevića, za kojeg je njegova supruga obavijestila sud da nije u zemlji i da će se vratiti do 20.marta.

To je potvrdio i branilac optuženih advokat Mirko Bogićević.

Sudija  Rade Ćetković je juče rekao da će odrediti pritvor svakome ko se ne pojavi na sljedećem pretresu.

Savo Bušković, Aleksandar Bušković, Borko Vukčević, Nikola Šofranac, Ivan Popadić, Miloš Đonović, Miroslav Bogojević i Drago Šuškavčević optuženi su za davanje lažnog iskaza, za koje je zaprijećena kazna od tri mjeseca do pet godina zatvora. Oni su bili svjedoci u predmetu protiv Nikole Buškovića, Dragoslava Perazića, Ivana Siništaja, Borka Čađenovića, Branka Bašovića i Sima Đurovića, koji su, osim Nikole Buškovića, koji je dobio uslovnu osudu, pravosnažno osuđeni na po tri mjeseca zatvora zbog davanja lažnog alibija Ivanu Buškoviću. Iako je Ivan Bušković pravosnažno osuđen na devet mjeseci zatvora, zbog napada na Lakićevu, njemu je, Zakonom o amnestiji, kazna skraćena za četvrtinu, a dobio je i zatvorski uslov, po kom mu je robija umanjena za dodatnih 10 dana. Novinarka “Vijesti” napadnuta je ispred svog ulaza 7. marta 2012. Motiv napada nikada nije utvrđen. Lakićeva je od februara 2011. bila meta uznemiravanja i prijetnji, a kasnije i fizičkog napada.

(Vijesti)

1 komentar

  1. Great awesome things here. I?¦m very glad to peer your post. Thank you so much and i am taking a look ahead to touch you. Will you kindly drop me a mail?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com