ZABRANJEN KONCERT VLADA GEORGIEVA: Na Trgu Republike u publici umjesto na bini - Volim Podgoricu

ZABRANJEN KONCERT VLADA GEORGIEVA: Na Trgu Republike u publici umjesto na bini

Pjevač Vlado Georgiev je izjavio je da će sjutra u Smederevu od 20.30 na Trgu Republike biti u publici, umjesto na bini jer je njegov koncert zabranjen, i dodao da drugi razlog za zabranu koncerta ne zna osim taj što je javno podržao Sašu Jankovića, kandidata za predsjednika Srbije.

“Ova zabrana ili odlaganje, ili otkazivanje, kako god, donesena je očigledno samo zbog moje podrške Saši Jankoviću. Ukratko, skandalozna odluka i očigledno je bila povod da se moj koncert ne održi. Ako je tako, neka tako i ostane”, rekao je agenciji Beta Georgiev.

Upitan da li se slaže da je koncert otkazan pa odložen, zapravo negiranje ne samo njegovih umjetničkih kvaliteta već i postojanja, Georgiev je rekao da se “potpuno slaže” i da je “skandalizovan ignorancijom i da mu je osporeno pravo na rad”.

Georgiev je naveo da nije iznenađen činjenicom da za sve vrijeme nije dobio smislen i razuman razlog za otkazivanje koncerta.

“Ja bih to smjestio u svakodnevicu rijaliti stanja u našoj državi. Ovdje niko nikome ne polaže račune ni za šta, pa zašto bi neko meni objasnio zašto je meni moj koncert odložen. Ovdje potpuno vlada anarhija i ljudi koji su moćni na svojim pozicijama nemaju potrebu da ikome išta objašnjavaju”, rekao je Georgiev.

Smederevci su pozvali Georgieva da dođe na koncert na kome će biti puštane njegove pesme i podrži ih da se zajedno izbore za obostrano dostojanstvo, ljudsko i umjetničko.

“Koncert se neće održati, ali ja ću doći i podržati sve te ljude koji su stajali na strani slobode i koji su mi ukazali veliku čast. Upravo spremam pismo kojim ću zamoliti da se nijedan političar ne pojavi na skupu da bi ubirao poene za sebe i stranku. Ovo je jednostavno za nas, ljude i građane”, rekao je Georgiev.

Građanima Smedereva koji su nakon što je zabranjen koncert Vlada Georgieva, odlučili da u centru grada organizuju skup s njegovom muzikom uskaćena je struja, saopštili su predstavnici Građanske inicijative koja je za sjutra zakazala okupljanje u znak protesta zbog samovolje nadležnih.

Predstavnici građanske inicijative “Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati” koja na fejsbuk profilu ima podršku 20.000 građana, naveli su da su uredno policiji prijavili okupljanje, i da su od gradske uprave zatražili da im omoguće pristup struji, te da su se obratili crkvi za pomoć kada su sve gradske službe navele da nisu nadležne.

Jelena Ilić iz inicijative navela je da su se za svaki slučaj, kako bi obezbijedili alternativno napajanje strujom obratili crkvi na trgu, ali je i obećanje koje su dobili od njih palo u vodu.

“Čvrsto nam je obećano da će iz crkve dati priključak za skup, uz riječi da crkva pripada svim građanima, da do sada nikoga nisu odbili, pogotovo što je Vlado Georgiev svojevremeno svojom pjesmom pomogao izgradnju hrama Sveti Luka u Smederevu”, navela je Ilić.

“Dan pred okupljanje crkvena opština i starješina crkve povukli su svoju riječ i odobrili napajanje samo do 18 časova, iako znaju da je skup zakazan za 20.30” rekla je Ilićeva.

Prema njenim riječima, Građanskoj inicijativi tri dana nakon podnošenja zahtjeva niko nije odgovorio, a onda je stiglo obavještenje da gradska uprava nije nadležna, a potom je i iz EPS-a stigao isti odgovor, a zahtjev je upućen i JKP Zelenilo i groblja koje je navodno nadležno za obezbjeđivanje struje.

U Smederevu će sjutra biti skup na kojem će, umesto koncerta Georgieva, biti puštane njegove pjesme, čemu će on prisustvovati, na poziv građana.

Koncert je bio zakazan za 4. mart, zatim odložen, pa otkazan, za šta je Georgiev saznao preko Tvitera.

Građanska incijativa “Koncert Vlada Georgieva u Smederevu – ipak ćemo održati” prošle nedjelje je odlučila da 4. marta u 20.30 organizuje protest u znak podrške pjevaču.

Tim inicijative tada je pozvao Gerorgieva na skup, što je on prihvatio uz molbu da na skupu ne bude stranačkih obilježja.

(Beta)

1 komentar

  1. An attention-grabbing dialogue is value comment. I think that it's best to write more on this matter, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com