POGLEDAJTE kako se djeca iz sela Grnčarevo snalaze za prevoz (VIDEO) - Volim Podgoricu

POGLEDAJTE kako se djeca iz sela Grnčarevo snalaze za prevoz (VIDEO)

Kako žive od poljoprivrede i nijesu u mogućnosti da svakodnevno voze djecu do škole, roditelji su odlučili da naprave dogovor sa taksistima za prevoz djece. No mnogi su se brzo pokajali

Iako je udaljeno svega desetak kilometara od grada, bjelopoljsko selo Grančarevo jedno je od rijetkih u ovoj opštini koje nema organizovan gradski prevoz niti prevoz za đake.

U područnom odjeljenju OŠ Dušan Korać nastavu pohađa trinaestoro djece koji pješače do škole. Za prevoz još dvadesetak osnovaca koji se školuju u gradu i obližnjim seoskim školama njihovi roditelji kako kažu snalaze se kako znaju i umiju.

“Moje dijete putuje osam kilometara s konjem i ide u osnovnu školu Krsto Radojević u Tomaševu. Svako jutro kad je pao snijeg sam ga vozio kolima i svaki dan u jedan išao po njega u Tomaševo”, kazao je Radovan Medojević jedan od roditelja djece.

Kako žive od poljoprivrede i nijesu u mogućnosti da svakodnevno voze djecu do škole, roditelji su odlučili  da naprave dogovor sa taksistima za prevoz djece. No mnogi su se brzo pokajali .

“Košta ih po jedno dvjesta eura mjesečno do 220 eura”, rekao je taksista Veslin Rovčanin.

Zato  nadležne pozivaju u pomoć.

“Samo prevoz djece da nam obezbijede od petog razreda pa nadalje”, kazao jhe Goran Vujošević.

Ako se ne udovolji njihovom zahtjevu ,kako kažu, jedino im preostaje da napuste selo.

Svjesni su toga i u matičnoj školi. Direktorica OŠ Dušan Korać, Fatima Mehović saopštila je TV “Vijesti” da je zahtjev roditelja da se obezbijedi redovan prevoz učenika proslijeđen Ministarstvu prosvjete koje će do kraja mjeseca donijeti odluku o tome. Ukoliko se udovolji tom zahtjevu, savjet roditelja škole će u najkraćem roku putem oglasa izabrati prevoznika.

(Vijesti)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com