Ruski poslanik traži da huliganstvo postane sport - Volim Podgoricu

Ruski poslanik traži da huliganstvo postane sport

Ruski poslanik Igor Lebedev predložio je neobično rješenje, godinu dana uoči Svjetskog prvenstva u fudbalu, kako bi stao na kraj fudbalskom huliganstvu predloživši da se borbe između navijača legalizuju i postanu posmatrački sport.

Organizovane grupe Rusa tukli su se sa Englezima na ulicama Marselja tokom prošlogodišnjeg evropskog šampionata u fudbalu, pa su takva dešavanja inspirisala Lebedeva da stvori sport koji on naziva “draka”.

To na ruskom znači borba, u kome će se, po njegovom prijedlogu, sastati po 20 boraca na dvije strane i takmičiti nenaoružani unutar borilačke arene.

Na sajtu Liberalno demokratske partije Rusije Lebedev je napisao da bi organizovane tuče mogle da prerastu iz navijačke agresije u mirno ometanje.

“Sport bi mogao da posluži kao primjer engleskim navijačima koji su loši borci. Rusija bi bila pionir ovog novog sporta, a borbe između suparničkih grupa bi mogle privući hiljade gledalaca. Recimo, dođu engleski navijači i traže borbu. Dobiće odgovor – izazov prihvaćen, sastanak na stadionu u dogovoreno vrijeme”, predlaže Lebedev.

Lebedev je i ranije podržavao huligane, a nakon njihovih borbi sa engleskim navijačima u Marselju, čak je i prokomentarisao sukob.

“Tako je momci, samo nastavite”, podržao ih je on.

(cdm)

2 komentara

  1. I’m not certain the place you are getting your information, however great topic. I must spend a while learning more or working out more. Thank you for magnificent info I was searching for this info for my mission.

  2. The following time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I know it was my option to read, but I truly thought youd have something attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about something that you possibly can fix should you werent too busy on the lookout for attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com