Tursitička ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu u Budimpešti - Volim Podgoricu

Tursitička ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu u Budimpešti

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena je na Međunarodnom sajmu turizma “Travel expo 2017”, koji se od 2. do 5. marta održava u Budimpešti i ove godine slavi 40. godišnjicu poslovanja.

Na sajmu se i ove godine predstavila Turistička organizacija (TO) Kotor, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i lokalnim TO Tivta, H.Novog, Budve, Bara i Ulcinja.

„U cjelokupnoj ponudi Crne Gore učestvovali su i brojni predstavnici turističke privrede koji su kroz brojne sastanke već prvog dana sajma ostvarili značajnu saradnju sa domaćim mađarskim i inostranim agencijama i turoperatorima za predstojeću sezonu“, saopšteno je iz TO Kotor.

Navodi se da je turoperator Travelo iskazao veliko interesovanje da uvrsti Crnu Goru kao dio projekta, zajedno sa Mađarskom i Hrvatskom, za plasman na long distance tržištima.

„Istu ideju je u svom prijedlogu imao i ambasador Hrvatske u Mađarskoj, koji je posjetio crnogorski štand i predstavio mogućnosti potencijalne zajedničke saradnje“, kaže se u saopštenju.

Crnogorski štand posjetili su, kao i prethodnih godina, predstavnici Crnogorske ambasade u Mađarskoj.

Kako su kazali iz TO Kotor, za veliki dio posjetilaca Crna Gora je poznata destinacija, a oni koji do sada nijesu bili u njoj iskazali su interesovanje da je posjete.

TO Kotor se, kako su naveli, predstavila raznovrsnim promotivnim materijalom koji obuhvata cjelokupnu turističku ponudu tog grada, a posjetiocima se posebno dopao promotivni film “Kotor za sva doba”.

„Ono što će ubuduće znatno doprinijeti jos većem broju turista sa ovog tržišta je bolja saobraćajna povezanost. Od aprila za sve turiste sa ovog područja uspostavlja se avio linija Wizz air-a na relaciji Budimpešta-Podgorica“, kaže se u saopštenju.

Na Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti prisutno je 250 izlagača.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com