KUD “Boka” obilježio četiri decenije rada - Volim Podgoricu

KUD “Boka” obilježio četiri decenije rada

“Kad prošetam Crnom Gorom” naziv je sjajnog svečanog koncetra KUD-a “Boka” iz Tivta kojim je taj folklorni ansambl obilježio 40-u godišnjicu postojanja i rada.

U prepunoj velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat Tivat, pjesmom i igrom KUD “Boka” proveo je publiku kroz bogato folklorno kulturno nasleđe svih krajeva Crne Gore, a pričom je kroz 40 godina istorije tog ansambla, prusutne proveo jedan od doajena KUD-a “Boka”, novinar i publicista Mašo Čekić.

Kao prvi predsjednik KUD-a “Boka”, Čekič je potom uručio plaketu-zahvalnicu Lazaru Božoviću, jednom od osnivača KUD-a i najstarijem aktivnom članu.

U ime Saveza folklornih društava Crne Gore, izvršni direktor Hasan Cano Đečević KUD-u “Boka” uručena je posebna Plaketa za doprinos razvoju folklora u Crnoj Gori.

Inače, scenario za ovaj cjelovečernji koncert tivatskih folkloraša napisao je glumac Dejan Đonović, scenografiju je uradio akademski slikar Zoran Kruta i članovi KUD-a, a voditelji su bili glumci Jelena Simić i Emir Ćatović.

Nastupio je orkestar Aleksandra Magovčevića, a specijalni gosti bili su istaknuti muzičari na narodnim instrumentima Stevan Čavor iz Crne Gore i Đorđije Begu iz Hrvatske.

(Bokanews)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com