PODGORICA: “Slasti slave” u Dodestu - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Slasti slave” u Dodestu

Predstava „Slasti slave“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u utorak 7. marta u 20 sati u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Predstavu je adaptirao i režirao Stefan Sablić, prema djelu „Glorious“ britanskog pisca Pitera Kiltera.

Duhovit i dirljiv dramski tekst govori o strasti prema slavi jedne žene koja je proglašena za najgoru pjevačicu na svijetu. Kilter je komad napisao po istinitoj priči o Florens Foster Dženkins, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Gospođa Dženkins nije imala talenta za pjevanje, ali je baveći se muzikom ispunila svoj životni san i proslavila se operskom karijerom. Predstava osvjetljava i ljupku korupciju kojom se Gospođa Dženkins bavila i čarobnu riječ – mito – koja joj je otvarala sva vrata. Ipak, priča o njoj je topla ljudska drama, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su nadvladali nedostatak talenta.

Igraju: Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Vesna Vujošević-Labović, Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

Izbor muzike potpisuje Stefan Sablić, kostimografiju Aleksandar Nošpal, a scenografiju Smiljka Šeparović.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com