Početna » NASLOVNA » Radunović: Gubitnici uvijek izbjegavaju izbore

Radunović: Gubitnici uvijek izbjegavaju izbore

Zahtjev opozicije da se ponove izbori nema utemeljenja. Očigledno je da naše opozicione kolege ne žele da razumiju da su izbori 16. oktobra završeni u skladu sa zakonom, bez ikakvih značajnijih neregularnosti koje bi dovele u sumnju njihov rezultat kazao je za Pobjedu Miodrag Radunović, šef poslaničkog kluba DPS-a.

On je kazao da su „to potvrdile sve relevantne međunarodne organizacije koje su pratile izbore, ali i međunarodne adrese koje su priznale rezultate“.

“Nema govora o ponavljanju izbora. Ne možemo svake godine organizovati izbore zato što tradicionalni gubitnici tradicionalno prigovaraju našim pobjedama. Redovan termin za izbore je 2020. godina i to će biti nova prilika da provjerimo šta građani misle o vlasti i opoziciji”, kazao je Radunović.

Dodaje da opozicionari moraju biti spremni da polože račune onima koji su im ukazali povjerenje da zastupaju njihove interese.

O tome, ocjenjuje on,  najbolje svjedoči stav visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federike Mogerini, koja je bila raspoložena da razgovara sa opozicijom, ali isključivo u parlamentu.

“Dakle, poruka je jasna. Ako bojkotujete parlament, ubrzano se krećete ka političkoj margini”, istakao je Radunović.

Radunović se osvrnuo i na zakonodavni rad na putu evropskih integracija Crne Gore.

“NATO i EU dijele iste vrijednosti i principe i članstvo u ovim asocijacijama predstavlja najvažnije spoljnopolitičke ciljeve Crne Gore. Baštineći vrijednosti demokratije, promocije ljudskih prava, unapređivanje vladavine prava, građanskih sloboda i mira, Crna Gora sprovodi političke reforme, primjenjuje demokratske standarde, čime potvrđuje da je sastavni dio evropske civilizacije i velike porodice evroatlantskih naroda. Rizici po bezbjednost nijesu uvijek jasno vidljivi, a vodeći se iskustvima malih država, biti dio velike porodice najbolji je odgovor na brojne savremene bezbjednosne prijetnje”, ocijenio je Radunović.

Prema njegovom mišljenju, Crna Gora kao dio ovih kolektiviteta ima garantovan suverenitet, a kao stabilna i bezbjedna destinacija za investicije donijeće našoj zemlji brojne ekonomske koristi i otvaranje novih radnih mjesta.

Radunović ističe da će glasanje o članstvu Crne Gore u NATO, biti prije svega test za SDP i Uru, koje podržavaju članstvo naše zemlje u Alijansi.

“Nema sumnje da će to biti najbolja provjera vjerodostojnosti njihovih programa, jer će se pokazati da li je njihovo zalaganje za članstvo u NATO bilo iskreno ili je zastupanje te ideje bilo samo zarad osvajanja vlasti. Podsjećanja radi, te dvije stranke su uoči izbora najavljivale formiranje vlasti sa evroatlantskim entuzijastima iz Demokratskog fronta, pa se danas s pravom pitamo kada su bili iskreni, onda kada su htjeli u NATO bez DF-a ili sa DF-om”, kaže on.

Dodaje da je integracija Crne Gore u NATO i EU od suštinske važnosti za unapređenje kvaliteta života naših građana.

“To je pitanje ko je mora nadvladati partijske interese. Oni koji nijesu u stanju da partijske interese podrede državnim, ne zaslužuju da upravljaju državom”, smatra on.

Radunović dodaje da im još uvijek nijesu poznati razlozi opozicionog bojkota izbora u Nikšiću.

Prema njegovom mišljenju riječ je o kontinuiranom sukobu opozicije sa logikom.

“Podsjetiću vas da je dio opozicije koji sebe naziva građanskom najavio prekid bojkota parlamenta kada budemo imali pravni epilog onoga što oni kvalifikuju kao „pokušaj državnog udara na dan zbora”. Kada je specijalni državni tužilac najavio pravno rješavanje cijelog slučaja, oni su umjesto da prekinu bojkot, ušli u novi bojkot, ovog 1 puta izbora u Nikšiću”, istakao je Radunović.

Podsjeća da su ekspresno formirali vlast i u Budvi i Kotoru, iako, kako kaže, te iste rezultate ne priznaju na državnom nivou.

“Dakle, ne samo da je riječ o neodgovornosti i neprincipijelnosti, već i potcjenjivanju pamćenja građana Crne Gore i Nikšića. Naravno, uvijek je lakše bojkotovati izbore, nego na njima nastupiti i ponovo biti poražen. Nema dileme da bi DPS i u konkurenciji opozicije bio apsolutni pobjednik nikšićkih izbora, jer je u proteklih četiri godine Nikšić imao odgovornu i vrijednu ekipu na svom čelu. Zato će 12. marta stići još jedna potvrda da u gradu pod Trebjesom prepoznaju politiku i ljude koji su najbolji garanti da će se započeto dovršiti, kako bi Nikšić u potpunosti bio ugodno i kvalitetno mjesto za život”, smatra on.

Istrpjeli smo siledžijstvo DF-a zbog ugleda države

Radunović se osvrnuo i na nedavna dešavanja u Skupštini, kada su poslanici DF- a nasrnuli na njega i njegove kolege.

“Snaga kojom čovjek podnosi uvredu mjera je njegove unutrašnje zrelosti. Mi smo tog dana u skupštinskom holu istrpjeli bahatost i siledžijstvo „naših nazovi kolega“, isključivo zbog ukupnog ugleda naše države i institucije u kojoj radimo, savršeno svjesni da je i to cijena koju moramo da platimo na putu izgradnje države i njenih institucija”, kazao je Radunović.

Prema njegovom mišljenju, te slike su ukaljale obraz građanske Crne Gore i ostaće trajno svjedočanstvo najvećeg posrnuća crnogorskog parlamentarizma, koje je režirano od onih koji, nažalost, predstavljaju značajan dio crnogorske javnosti.

“Na grubost i siledžijstvo smo odgovorili krivičnim prijavama, sa čvrstim uvjerenjem u profesionalan rad institucija sistema. Ali, i iz takvih situacija se uči, pa je u međuvremenu naš poslanički klub formirao radnu grupu za izradu novog etičkog kodeksa Skupštine, pošto postojeći predviđa simboličnu kaznu za nedolično ponašanje poslanika”, kazao je on.

Ističe da se korekcije morjau raditi, posebno u pogledu izricanja mjera i kazni koje bi, prema njegovom mišljenju, trebale biti I novčane.

“Napravićemo analizu kako to rade parlamenti najprogresivnijih zemalja Evrope, jer je jasno da se korekcije moraju raditi, posebno u pogledu izricanja mjera i kazni koje bi trebale biti i novčane. Naravno, ni to nije garancija da ćete uspjeti da spriječite gubitak samokontrole i nasilnost pojedinaca, ali kao odgovorni i ozbiljni ljudi imamo obavezu prema građanima da institucionalno reagujemo na moralno posrnuće jednog broja poslanika”, zaključio je šef poslaničkog kluba DPS- a.

Check Also

Debakl Crne Gore protiv Španije u osmini finala EP

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

CRVENO-BELI KAO SA RATIŠTA: Prštala i krv! Pogledajte kako su Slovaci povrijeđivali fudbalere Zvezde (VIDEO)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

13 Komentari

 1. Hmm is actually anyone else experiencing difficulty making use of imagery about this blog loading?
  I'm trying to puzzle out in the event that its a problem on my conclusion or if
  it is the weblog. Just about any comments would be significantly valued.

 2. I whenever invested my half an hour to see this specific webpage's articles or maybe critiques daily together
  with the cup of coffee.

 3. I recently should tell you that i am newbie to running a blog
  as well as savored your own page. Probably i am likely to save your internet site .

  Your definitely are available together with incredible
  documents. Relation with regard to revealing your site.

 4. Oh my goodness! Incredible post guy! Cheers, but I'm experiencing difficulties with your own RSS.
  Really don't comprehend the reason why I am not able to join information technology.

 5. christian louboutin sneakers online y67794 gray uk5…

 6. I am really enjoying the layout as well as layout of your
  weblog. It is an easy on the vision which makes it so much more pleasant
  for my situation in the future here plus head to more
  often. Did you employ off a developer to create your motif?
  Exceptional function!

 7. Hi There! We enjoys the stunning site thank you and also you should continue heading

 8. I'm truly experiencing the theme/form of your own blog.
  Do you actually previously come across just about any internet internet browser being compatible trouble?
  A small wide range of my writings audience has complained
  about my own internet site not employed properly inside Explorer but seems
  fantastic within Opera. Do you have any ways to help correct this issue?

 9. We came more than here various website plus thought I might aas
  welol test items off. I like the thing I read now im after your.
  Look forward to examining oout your online web page once more.

 10. I believe that's probably the most important information personally.
  As well as I am happier browsing your article. But should commentary on a few typical issues, your website looks are perfectly, the particular content is actually exceptional : D.
  Great projects, cheers

 11. I found myself just searching for this data for some time.
  After six hours of continuous Googleing, eventually I managed to get information technology inside your website.
  I question what's the insufficient yahoo approach which do not
  ranking this particular informative websites inside top of the record.
  Generally the top sites are loaded with trash.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *