DETALJI PUCNJAVE: Tri metka kao upozorenje Dragoviću? - Volim Podgoricu

DETALJI PUCNJAVE: Tri metka kao upozorenje Dragoviću?

Budvanin Zlatko  Dragović, koji je u nedjelju ranjen u svom lokalu “Pista”,  kazao je “Vijestima” da mu niko nije prijetio, da nije dugovao niti pozajmljivao novac, te da nije mogao ni da pomisli da bi neko imao motiv da puca na njega.

Dragović je juče iz kotorske prebačen u risansku bolnicu “Vaso Ćuković”, gdje je konzilijum ljekara odlučio da za njegov oporavak neće biti potrebno da se uradi operacija. On je primio i krv, a kako se dobro osjećao odmah je i inspektorima policije ispričao sve što zna o napadu.

Bivši sekretar za urbanizam u Budvi je ranjen u nedjelju 18.30 časova kada je nepoznati napadač, sa maramom preko lica i kapuljačom na glavi, ušao u “Pistu” i naredio svima da legnu, a potom ispalio tri metka u Dragovića.

“Lezi dolje”, povikao je napadač, a potom je prišao Dragoviću kojem je sa male razdaljine pucao u rame, a potom je spustio cijev pištolja i pucao u kuk…

Dan nakon napada na Dragovića konobari lokala, ali i Dragović pretpostavljaju po izgovoru napadača da nije iz Crne Gore.

Prva verzija da je Dragović možda slučajno ranjen pala je brzo u vodu, jer je svima odmah bilo jasno da je napadač u svakom trenutku znao šta radi, ali i u koga i gdje treba da puca.

“Tačno je znao gdje treba Dragoviću da puca. Sve liči na neku vrstu upozorenja”, kazali su “Vijestima” u UP.

Policija vjeruje da je maskirani napadač preksinoć imao i pomagača koji je ga je iz blizine navodio, a naruku mu je išla i jaka kiša i mrak u Budvi.

Video snimci sa nekoliko nadzornih kamera, kako u  „Pisti“ tako i obližnjih lokala, snimili su kako napadač ulazi i ranjava Dragovića.

Iako je imao kapuljaču nikome u prvi mah u lokalu nije bilo sumnjivo što tako izgleda, jer je osoblje pomislilo da je je to uradio zbog kiše.

“Kada je naredio da se legne, prva pomisao bila je da je neko došao u pljačku. Međutim, ispostavilo se da mu je namjera bila mnogo gora”, ispričao je “Vijestima” očevidac napada.

Dragović je ranjen u svom kafiću koji je otvorio prije mjesec i po, a ispričao je da zbog tog posla nikada od nikoga nije dobijao prijetnje. On je od 2005. do  2011. godine bio na čelu opštinskog

Sekretarijata za urbanizam, Kada je napustio posao punih šest godina Dragović nigdje nije radio, tako da se odlučio da  otvori kafić.

On je rođeni brat Stevice Dragovića, nekadašnjeg direktora Zavoda za izgradnju Budve, koji je hapšen zbog sumnje da je umiješan u malverzacije oko prodaje opštinske zemlje na Prijevoru.

Jedan od osuđenih u tom poslu je Miloš Marović, sin nekadašnjeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića.

Bratu ranjenog Dragovića lisice na ruke stavljane su i zbog sumnje da je  dio kriminalne grupe koja je na čelu sa Svetozarem Marovićem uspjela da preko firme “Property Investments” navodno prevari više porodica.

Stevica Dragović ranije je pravosnažno osuđen na godinu zatvora u slučaju  Auto-moto društva Budva.

Uhvatili  odmah “sumnjivca”, pa ga pustili na slobodu

Budvanska policija je vrlo brzo nakon ranjavanja Zlatka Dragovića uhvatila jednog mladića u blizini “Piste”, koji je odgovarao opisu očevidaca ali je on brzo i pušten.

Tog sumnjivca su doveli u “Pistu”, a mladić je ponavljao: “Nisam pucao, nisam ja”…

Kako su inspektori utvrdili da on nema veze sa napadom mladić je pušten.

Tokom noći policija je u Budvi  privela još nekoliko osoba na informativni razgovor.

Napadaču trebalo samo 25 sekundi da puca i nestane

Policija prema opisu traži muškarca starog oko 30 godina, nižeg rasta ali sportske građe, kojem je kako se vidi na snimcima trebalo samo 25 sekundi da uđe u lokal, puca, a potom i da pobjegne iz “Piste”.

Na snimcima iz lokala ali i obližnjih zgrada  se vidi kako napadač sa kapuljačom od sive dukserice trči istim putem kojim je došao – ka naselju Rozino, a onda kako ulazi  u slijepu ulicu ka maslinjacima i zgradama, gdje mu se izgubio trag.

“Vjerovatno je riječ o profesionalcu”, kazali su u policiji.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com