Iako je opozicija preuzela vlast, DPS i LP i dalje vladaju u Kotoru - Volim Podgoricu

Iako je opozicija preuzela vlast, DPS i LP i dalje vladaju u Kotoru

Izborom predsjednice Skupštine opštine Kotor Dragice Perović 2. februara, i izborom predsjednika Opštine Vladimira Jokića 21. februara, opozicija je u Kotoru i zvanično preuzela vlast u tom gradu, ali se na većini rukovodećih mjesta u opštini i dalje nalaze funkcioneri bivše koalicione vlasti koju su činili DPS, SDP i LP. Ako se uzme u obzir činjenica da je cilj opozicije u Kotoru, uz podršku SDP-a, kako su govorili, razvlašćivanje DPS u tom gradu do toga još nije došlo, pišu Dnevne novine.

Predsjednik Opštine Vladimir Jokić, imao zakonsku mogućnot da odmah po stupanju na dužnost imenuje najbliže saradnike, tj. potpresjednike Opštine, on to do danas nije učinio već u tim foteljama i dalje sjede potpredsjednici iz redova DPS i LP.

Osim ovog, Jokić je imao zakonsku mogućnost da imenuje i sve sekretare koji su trenutno vršioci dužnosti, a postavila ih je prethodna vlast, a to su sekretar za kulturu i društvene djelatnosti, sekretar za imovinsko pravne poslove, načelnike Komunalne policije i Komunalne inspekcije, kao i sekretara Informacionog centra.

U međuvremenu dok se čeka da nova opoziciona vlast postavi kadrove, neki fukcioneri iz bivše koalicione vlasti su sami podnijeli ostavke. To je prije nekoliko dana učinio direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Ivo Magud iz DPS, a.

Odmah nakon konstituisanja SO Kotor 2. februara, direktor kotorske Turističke organizacije Mirza Krcić je uputio zahtjev, odnosno obavještenje Izvršnom odboru lokalne TO da mandat stavlja na raspolaganje i da o tome obavijeste novu izvršnu vlast.

Krcić je to učinio jer mandat direktora TO po koalicionom sporazumu za period od 2012. do 2016. godine je bio povjeren Liberalnoj partiji, a kako je formirana nova vlast, samim tim je i taj mandat istekao i stekli su se uslovi za primopredaju funkcije direktora TO Kotor. Međutim, nova vlast ni na ove dvije funkcije još nije postavila svoje kadrove.

Prema nezvaničnim informacijama Dnevnih novina, nova koaliciona vlast, koju čine opozicione stranke Demokrate, DF, URA, i SDP, uz manjinsku podršku SNP, još nijesu potpisale koalicioni sporazum jer se ne mogu dogovoriti oko podjele funkcij a, a špekuliše se da i nemaju adekvatnih kadrova za pojedina mjesta, te da će dovesti kadrove iz Podgorice.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com