Intervju sa Jala-brat: Da li dobar umire mlad? - Volim Podgoricu

Intervju sa Jala-brat: Da li dobar umire mlad?

Ne zelim da Vas pitam koliko je bilo tesko stici do ovdje, ali zelim da Va pitam koliko je tesko odrzati ovaj nivo?

Jala: Stvarno je tesko odrzati nivo aali ako ulozis puno truda i rada to se uvijek isplati a najvaznije je imati lјude oko sebe koji te bez uvjetno podrzavaju i cuvaju ti lеdja. Izdvojio bih dvije osobe koje su najvise uticale na mene kao umjetnika to su Buba Corelli i moj menadzer, brat Mersad Kucanin.

 Da li e ucestvovanje na Euroaongu vrhunac Vase karijere?

Jala: Ne gledam to tako, stvarno divno je biti na tako velikoj manifestaciji ali najvece pobjede su u privatnom zivotu npr.postao sam ujak to je nesto najljepse sto mi se desilo tako da u biti sam sretan covjek…

Nakon sto ste objavili pjesmu “Klinka” na youtube, odmah za manje od mjesec dana postigla 5,4 milion pregleda i to bez spota. Da li je to dokaz da pravite dobre pjesme?

Jala: Ne znam odgovor na to pitanje, ja muziku radim iz ljubavi i po osjecaju ne zanimaju me nikakvi pregledi ni novac. Od svega toga najvise dugujem fanovima na bezuvjetnoj ljubavi i podrsci i nadam se da ce nasa prica dugo potrajati, jer mi cemo nastaviti da damo sve od sebe.

Da li e Buba Corelli uticao na Vasu slavu?

Jala: Buba Corelli је mој brat l, moja inspiracija, mој poslovni partner. Skoro sve textove i muziku radimo zajedno i privatno se druzimo. Mnogo је uticao na tome da radim bolje i brze jer je Buba dobra konkurencija mislim na pozitivnu konkurenciju bez ljubomore i ostalih losih stvari koje kvare odnose ali moram da ponovim, covjek koji me napravio ovakvim kakav jesam i kome sve dugujem је moј menadzer Mersad Kucanjn.

Znajuci da danas zivimo potpuno drugaciji zivot od prije 10 godina, zanima me Vase misljenje , da li se danas muzika gleda ili se slusa?

Jala: Muzika se slusa naravno, ima kvalitetne muzike i ima puno novih muzicara kojj su kvalitetni. Vrijeme i lјudi diktiraju vrstu muzike. U Americi je vrijeme doslo da totalni idioti su broj 1, dok ovdje muzicari koje ostavljaju bez daha nemaju medijskog prostora da istupe da rade svoj posao.

Sta je za Vas hip-hop?

Jala: Hip-Hop је za mene nacin, zivot, pokret koji nikad nece prestati, moji svi idoli su iz te branse. Odrastao sam na toj muzici i njoj sve dugujem i naravno jednog dana joj se vracam

Koja pjesma najbolje opisuje Vas zivot?

Jala: “То mi radi” najbolje opisuje moj zivot, salim se. Svaka pjesma ima dio mene l, to moji fanovi znaju i osjete, u svakoj ima djelic mene.

Da li “dobar umire mlad?”

Jala: Ne bih da odgovorim na to pitanje.

Da li slusate pjesme drugih repera na Balkanu? Ko mislite da je najbolji reper Balkana?

Jala: Zasto bih slusao kad ima na svijetu toliko dobrih repera da popune moju playlistu ali podrzavam svakoga. U meni nema mrznje, svakom njegovo i sretno reperi a najbolji reper na Balkanu mi je Buba Corelli.

U martu ste najavili koncert u Sarajevo, recite nam nesto vise o tome.

Jala: 11. Mart “Dom Mladih” , nas najveci koncert koji radimo u Sarajevo. uvijek nam je srce puno jos radimo sa najboljim organizatorima tako da to ce biti magicna noc za nas i nase fanove. Tu noc dacemo sve od sebe, imamo dobre goste, bice ludilo, ali u pravom smislu rijeci. Hvala za intervju Kristjane !

Razgovarao Kristjan Dukaj

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com