PETAR POROBIĆ MJESEČNO ZARAĐUJE 3.700 EURA! - Volim Podgoricu

PETAR POROBIĆ MJESEČNO ZARAĐUJE 3.700 EURA!

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Petar Porobić ima mjesečnu zaradu od nepunih 3.700 eura.

Bivši selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore prima poslaničku platu od 1.725 eura, direktorsku u Vaterpolo savezu od 1.000 a kao vrhunski sportista još 950 eura, piše u njegovom imovinskom kartonu objavljenom na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Porobić je prijavio da od 20. januara više nije predsjednik Sportskog centra “Igalo“, gdje je primao 500 eura mjesečno. On na  bankovnom računu ima oročeno 25.000 eura, što je 11.000 manje nego što je prijavio u prošlom kartonu. Porobićeva  kreditna zaduženja su manja za 40.000, a on sada isplaćuje dva kredita ukupne vrijednosti 180.000 eura.

Porobić je vlasnik kuće u Herceg Novom od 600 metara kvadratnih, koju je naslijedio i kasnije dograđivao.

Njegova ćerka Vladana je vlasnica stana u Podgorici, a u toku prošle godine kupila je novi “nisan kaškai”. Na ime Porobićeve supruge Nadežde registrovana su dva automobila, dok je njegov sin Igor  vlasnik BMW-a iz 2012. godine.

Porobićeva supruga se bavi turizmom i mjesečno prihoduje 1.400, dok sin Igor  igra vaterpolo u inostranstvu gdje dobija 1.000 mjesečno.

Njegova stranačka koleginica Aleksandra Vuković osim poslaničke plate od oko 1.500 eura prima i platu sa Univerziteta Donja Gorica. Ona je Agenciji prijavila da je u decembru prošle godine dobila 750 eura sa UDG. Vuković  je na Fakultetu umjetnosti  angažovana kao asistentkinja i koordinatorka na predmetima Sociologija umjetnosti, Teorije kulture i Velike umjetničke epohe a na Humanističkim studijama, odsijek za komunikologiju i medije, asistentkinja je na predmetu Medijska etika.

Za učešće u dva skupštinska odbora – Odbora za rodnu ravnopravnost i Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport – ne prima naknadu. Poslanica DPS-a vozi “pežo 407” iz 2008, a vlasnica je akcija u Rudnicima boksita.

U imovinskom kartonu poslanika DPS-a Mihaila Anđušića navodi se da  je sredinom februara podigao gotovinski kredit od 9.000 eura. Osim poslaničke plate od nepunih 1.505 eura, Anđušić prima i odborničku u Skupštini opštine Tuzi od 150 eura mjesečno. Za učešće u Odboru za evropske integracije i Odboru za ljudska prava i slobode ne prima naknadu. Vlasnik je  “pežoa 308”, dok se u novom ne pominje “reno senik”.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com