Simović: Uspješno i bez privilegije 100 dana poštede - Volim Podgoricu

Simović: Uspješno i bez privilegije 100 dana poštede

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović izjavio je da 41. Vlada Crne Gore nije imala privilegiju političkog zatišja tokom prvih sto dana rada, i da je u tom periodu realizovala osnovne pravce proklamovane politike.

„Bilo je to sto dana veoma intenzivnih aktivnosti i posvećenog rada svakog člana vlade, timskog rada kojeg je obilježila veoma kvalitetna unutrašnja atmosfera u timu“, rekao je potpredsjednik Simović gostujući u jutarnjem programu TV Crne Gore.

Potpredsjedmik Vlade je rekao da je Vlada na unutrašnjem planu pokazala otvorenost i otvorila komunikaciju sa svim segmentima društva – od biznis zajednice, preko Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, akademske zajednice do nevladinog sektora i socijalnih partnera sa ciljem da crnogorsko društvo zajedno prevladava izazove u širokom konsenzusu.

„Vlada je doprinijela osvajanju novih demokratskih vrijednosti i novih standard”, ocijenio je Simović.

On je rekao i to da je jedan od najvažnijih zadataka na unutrašnjem planu koji je Vlada obavila donošenje Plana finansijske konsolidacije čiji je cilj smanjenje javnog duga i budžetskog deficita.

„U izboru potrebnih mjera nijesmo birali populističke mjere svjesni da populističke odluke mogu da budu politički profitabilne samo kratkoročno. Odabrali smo realno suočavanje sa finansijskom situacijom, ali imajući jasno izražen senzilitet za ugrožene socijalne grupe”,  rekao je Simović.

Na vanjskopolitičkom planu, dodaje on, rad Vlade u prvih sto dana obilježila je intenzivna diplomatska aktivnost prije svega na planu evropskih i evroatlantskih integracija i saradnje u regionu Zapanog Balkana.

“Osnovni ciljevi ostaju na unutrašnjem planu viši stepen bezbjednosti, veće povjerenje investicione zajednice, veći stepen vladavine prava i intenzivniji ekonomski rast sa ciljem otvaranja što većeg broja novih radnih mjesta i obezbjeđivanje boljeg života građana. Na vanjskopolitičkom planu prioritet su evropske i evroatlantske integracije”, kazao je Simović.

Izrazio je uvjerenje da će se do maja završiti i proces ratifikacije i u Skupštini Crne Gore i da će time biti omogućeno da Crna Gora u maju na Samitu NATO-a bude prisutna kao nova članica.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com