I VAMA SE OVO DEŠAVA? Ovaj Podgoričanin NIJE ŽELIO da ostavi svoja TRI CENTA u marketu “Laković” - Volim Podgoricu

I VAMA SE OVO DEŠAVA? Ovaj Podgoričanin NIJE ŽELIO da ostavi svoja TRI CENTA u marketu “Laković”

Dešava li vam se da vam u marketima zaokruže iznos računa i ne vrate nekoliko centi? Gotovo uvijek? Naplaćuju vam kese bez pitanja? Dobrodošli u klub!

Jedan Podgoričanin  bio je izrevoltiran ovakvom “praksom” da je odlučio da nešto uradi povodom toga.

Prilikom trgovine u marketu “Laković” tražio je, što kod nas nije praksa, svoj kusur od 3 centa. Kasirka se, kako je kasnije objasnio, začudila,  ali je na kraju našla tri centa i vratila kusur, čime se ovaj Podgoričanin pohvalio  na svom Facebook prifilu.

Ovo je izazavalo opšte oduševljenje njegovih FB prijatelja i dobio je aposlutnu podršku, a pokazalo se da je to praksa u Podgorici i cijeloj Crnoj Gori!

– Zašto uvijek u Lakoviću, Voliju i ostalim marketima zaokružuju cijenu na štetu kupca? Bila cijena pr. 10,01 ili 10,04 oni će zaokruzit’ na 10,05e? I dobro si prošao ako 10,04 ne zaokruže na 10,10e. Uvijek ih pitam zašto to rade i ja ispadnem ludak o.  Sad sam rekao kasirki ili da mi vrati kusur ili neka Komnen jutros časti. Naravno, iscimala se po kasama i vratila mi 0,03 eura koja su trebala da pripadnu Komnenu, umjesto meni njegovih 0,02. Treba reciklirat’ ovaj narod.

Ovo su moja tri centa! – napisao je Podgoričanin i pohvalio se fotografjom!

Tokom polemike u komentarima naveo je i svoje negodovanje što u Voli marketima naplaćuju brendirane kese!

Jedna od najmrznijih stvari – kad ti u Voliju daju kesu sa natpisom i naplate ti je. I onda ispada da si platio da budes Bokanov pokretni bilbord – revoltiran je ovaj Podgoričanin.

Inače, ukoliko kesa sadrži logo firme, ona se po zakonu ne smije prodavati.

Kakva su vaša iskustva? Dobijate li svoj kusur od nekoliko centi? Da li vam prodavci bez pitanja naplaćuju kese? Da li vam u pet kesa pakuju ono što može da stane u jednu? Pišite nam u komentarima!

2 komentara

  1. BRUKA I SRAMOTA “BIFE-a POD VOLAT”-om

    Redovno “prelistavam” ovaj, zanimljivo skockan portal. Ratko sam u Podgorici, ali je volim… Medjitim, u dilemi sam – gde moze u glavnom gradu da se posteno ruca..?
    Juce sam u tzv. “bifeu”(?)pod volatom”, sa suprugom, NAVODNO “rucao”? Jedva smo se vratili kuci od muke koju nam je pojedena hrana izazvala !!! Sto se nas tice – NIKADA vise necemo ni da prodjemo pored ovog, nazovi “bifea” a u stvari restorana sumnjivog kvaliteta!
    Konkretno, tvrdili su da imaju svezu ribu (krapa) i odlicnu riblju corbu…
    Sa nestrpljenjem smo cekali corbu… I doneli su je posle 15-tak minuta. I, posle nekoliko kasika, od prevelike kiseline, odlozili smo kasike i tanjire. Supruga je tvrdila da je kiselina zbog davno kuvane i po ko zna koji put podgrevana! Konobar je samo slegao ramenima?
    Ocekivanje przenog krapa oduzilo se na vise od 40 min.(!?), pa smo odustanemo od rucka…U medjuvremenu, supruga mi je tvrdila da za pripremu svezeg krapa ne treba ni upola toliko vremena i da je riba verovatno ZAMRZNUTA…
    Bili smo gladni a put pred nama dug pa smo se ipak, na nasu veliku zalost, predomislili i pojeli (oko pola porcije) po parce preprzenog krapa iz koga je “tekla”odmrznuta voda!!!
    Po racunu (fisk.blok br.00166432) 0d 0903. u 15h39min.) sa iznosom 26,20 eura, pise da 0,5 kg. krapa 10,00 eura (?)! U DVA parceta ribe (ni sa “olovom) nije moguca ova tezina! A o kvalitetu – ne treba ni da govorim.
    Ovo nase iskustvo prenosimo, ne zbog, eventualnog, posete poreskih organa tom objektu vec zbog opomene potencijalnim gostima ovom restoranu koji je bruka za Podgoricu!

  2. U Lakoviću sam dobila umjesto kajmaka komade margarina umućene u nekoj smesi nepoznatog porijekla koja možda sadrži mali procenat kajmaka. Nazvali su ga pljevaljski kajmak. Zatim, u bočici u kojoj je trebao da bude svježe cijedjeni sok narandže, bio je jeftini Hellou, voda i malo narandžine pulpe. O onome što nazivaju pršut da i ne govorimo…

    Prilikom moje posljednje trgovine u HDL-u na susjednoj kasi su veću količinu hrane plaćali kinezi. Za to vrijeme su im se prodavačice smijale. Jedna od kasirki koja je došla da usitni novac na brzinu je sva važna, ispričala vic o kinezima. Koleginice su se slatko nasmijale, ne razmišljajući da ti isti ljudi verovatno mogu razumjeti naš jezik, kad već znaju da grade auto- put.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com