Sinđelića čuvaju na skrivenom mjestu gdje ga čuvaju crnogorski agenti - Volim Podgoricu

Sinđelića čuvaju na skrivenom mjestu gdje ga čuvaju crnogorski agenti

Svjedok saradnik u slučaju “Državni udar” Aleksandar Sinđelić čeka suđenje na skrivenom mjestu gdje ga čuvaju crnogorski agenti!

Prema saznanjima dnevnika Vijesti, svjedok saradnik u predmetu terorizam u pokušaju Aleksandar Sinđelić iz Beograda čuva se na tajnoj lokaciji u Crnoj Gori. Podgorički dnevnik saznaje da se Sinđelić crnogorskim vlastima navodno predao iz straha da ga ne ubiju osumnjičeni ruski organizatori pokušaja državnog udara, nakon što je plan propao, a on navodno uzeo 200.000 eura za to.

Neimenovani sagovornik Vijesti ispričao je da je Sinđelić prvo zatražio zaštitu srpske BIA, a nakon toga vladinim avionom po njega je u Beograd otišao lično Katnić…

“Čak je strahovao da avion Rusi ne skinu raketom”, prenose izjavu neimenovanog sagovornika “Vijesti”.

On je, prema prvim tvrdnjama tužilaštva, sa Bratislavom Dikićem bio organizator 20-člane grupe koja je planirala da izvede državni udar u okviru kojeg bi bilo ubijeno više građana među kojima i premijer Milo Đukanović.

Sinđelić je nakon ovih javnih optužbi preko medija odgovario da nema veze sa tim, da “Milo pali travu i lupa gluposti”, nakon čega je “okrenuo ploču”.

U spisima tužilaštva, navode Vijesti, piše da su se Rusi Eduard Šišmakov i Vladimir Nikolajević Popov 26. septembra u Moskvi sastali sa Sinđelićem, izložili mu plan i dali uputstva za izazivanje haosa u Crnoj Gori.

Katnić je rekao da je Šišmakov 2014. bio zamjenik ruskog vojnog atašea u Poljskoj, ali da je protjeran zbog špijunaže te da je isključivi cilj planiranih napada bio da se osujeti namjera Crne Gore da se priključi NATO-u.

Prema istim informacijama, Katnić je lično išao i u Poljsku po dokaze o dvostrukom identitetu Šišmakova.

Po zamolnici crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva, iz Poljske su stigli dokazi – kopija diplomatskog pasoša Eduarda Šišmakova, koji je u toj državi bio pomoćnik vojnog atašea u ambasadi Ruske Federacije.

Specijalni tužilac Saša Čađenović pojasnio je da se u pasošu Šišmakova navode isti podaci – datum rođenja, mjesto, grad i ista oblast kao i u pasošu Širokova.

(Mondo.Me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com