Đoković: Bio sam i mršaviji, još sam gladan teniskih uspjeha! - Volim Podgoricu

Đoković: Bio sam i mršaviji, još sam gladan teniskih uspjeha!

Mnogi stručnjaci su pričajući o slabijim partijama Novaka Đokovića od njegovih standarda isticali kako je srpski teniser izgubio snagu jer je mršaviji nego ranije.

Međutim, uoči početka turnira u Indijan Velsu oglasio se drugi igrač svijeta i odgovorio na takve konstatacije.

“Bio sam i mršaviji. Ne stajem na vagu toliko često. Moja kilaža konstantno varira, vjerovatno da sada imam manje nego prošle godine. Ali to ništa ne znači, napravio sam odličnu ravnotežu dinamike, brzine i snage. Osjećam se dovoljno snažno. Mnogo je važno da ste spremni u svim fizičkim elementima”, rekao je Đoković.

Srbin je kazao da i dalje ima ogroman motiv za postizanje vrhunskih rezultata.

“Da nisam više gladan uspjeha u ovom sportu ne bih sjedio ovdje i pričao sa novinarima i igrao na turniru. Postigao sam mnogo toga u karijeri i lako bih mogao da stanem i da kažem “dosta je bilo”!  Ali ja guram dalje zato što još osjećam želju i vatru u sebi. Sve dok je to tu, ja ću igrati. Ni za čim ne žalim u životu! Možda je trebalo duže da odmorim nakon Rolan Garosa ne bih li se emotivno dopunio u svakom aspektu mog bića. Ali to se nije dogodilo i ja tjeram dalje jer sam naučio i tu lekciju. Mislim da je baš tih pet, šest mjeseci u 2016. bilo zapravo veoma važno za mene i kao ljudsko biće i kao igrača. Sada sam ponovo motivisan da nastavim da igram na veoma visokom nivou. Sada sam i ja vuk koji se penje uz planinu, ali nisam sam”, dodao je Đoković.

Novak će u Indijan Velsu braniti titulu na prvom Mastersu u 2017. godini.

2 komentara

  1. Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

  2. hello there and thanks to your information – I’ve certainly picked up anything new from right here. I did then again experience a few technical issues the usage of this web site, since I experienced to reload the web site lots of occasions previous to I could get it to load properly. I were brooding about if your hosting is OK? No longer that I’m complaining, but sluggish loading cases occasions will very frequently impact your placement in google and can damage your high quality score if ads and with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and can glance out for much extra of your respective fascinating content. Ensure that you update this again soon..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com