DPS SKUPIO 54.000 EURA - Volim Podgoricu

DPS SKUPIO 54.000 EURA

Demokratska partija socijalista prikupila je 54.000 eura donacija za potrebe izborne kampanje u Nikšiću, dok Socijaldemokrate nijesu imale prikupljenih priloga navodi se u Informaciji o aktivnostima Agencije za sprečavanje korupcije u toku izborne kampanje u toj opštini.

Informacija je juče podijeljena članovima Odbora za antikorupciju, na sjednici posvećenoj konsultativnom saslušanju direktora Agencije Sretena Radonjića.

Javni izvori

U dokumentu, u koji je Pobjeda imala uvid, navodi se da su dva učesnika izbora u Nikšiću – DPS i SD dobili po 4.160 eura iz javnih izvora.

“Izvršena je kontrola finansiranja izborne kampanje ova dva subjekta 28. februara i 1. marta, izvršen je uvid u dokumentaciju i konstatovano je da su subjekti otvorili žiro-račune, odredili su odgovorna lica i podnosili petnaestodnevne izvještaje. Odnosno, redovno je izvršena kontrola i nadzor u toku izborne kampanje obračuna nenovčanih priloga i plaćenog medijskog oglašavanja”, navodi se u Informaciji.

Kada su u pitanju obaveze organa vlasti, navodi se da je ASK izvršila kontrolu 63 izvještaja o analitičkim karticama i 678 putnih naloga, odnosno 49 obavještenja o njihovom neizdavanju.

“Opština Nikšić isplatila je 61 jednokratnu socijalnu pomoć u ukupnom iznosu od 4.080 eura, dok je iz budžetske rezerve isplatila 100.817 eura, što se odnosi na troškove sudskih postupaka, direktne naknade štete i kamate za sporove” navodi se u dokumentu. Do sada je, tokom izborne kampanje, zaposleno 52 lica od čega je u obrazovnim ustanovama 47 osoba dobilo posao.

U Informaciji se navodi da nijesu uočene zloupotrebe javnih resursa u izbornoj kampanji.

(Pobjeda)

1 komentar

  1. I seriously loved this post. You describe this topic well. When hiring home contractors it is critical for select a trusted name in construction. Experienced and efficient staff should strive for excellence and pay close attention to every detail of your house.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com