HAOS U SARAJEVU: Žena ranila muža, ranije po gradu bacala bombe (VIDEO) - Volim Podgoricu

HAOS U SARAJEVU: Žena ranila muža, ranije po gradu bacala bombe (VIDEO)

U sarajevskom naselju Hrasno danas oko 13.45 sati došlo je do pucnjave u kojoj je ranjen muškarac. Prema prvim zvaničnim informacijama, pucala je žena koja je ubrzo uhapšena.

Prema pisanju sarajaveskog Avaza, riječ je o Emini Arnautović koja je policiji poznata od ranije.

Arnautović je ovaj put ranila svog supruga Admira Arnautovića.

On je vozilom Hitne pomoći prevezen na KUM KCUS-a, a njegova supruga je uhapšena.

Inače, uhapšena Arnautović je bila osumnjičena da je 20. juna 2016. godine s Eldanom Žigovićem (27), bacila dvije eksplozivne naprave na dvije lokacije na području opštine Centar, i to na porodičnu kuću Mehe Mulića (60), poznatog sarajevskog biznismena, u ulici Braće Kadić do broja 2, te na ugostiteljski objekt “Fashion”, čiji je vlasnik Mehin brat Ibrahim.

Njenog supruga Admira Arnautovića je, pak, s Adananom Maglićem (29), Jasminom Hatića zvanim Gigo (25) i Sandrom Melićem Tužilaštvo BiH 2013. godine, teretilo da su postali članovi organizovane kriminalne grupe, koja se bavila neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, slanjem, posredovanjem i isporukom opojnih droga – heroin i kokain.

Admir Arnautović je osuđivan i zbog nelegalnog držanja oružja. Boravio je i u zatvoru s Admirom Kalenderom, kojem je zajedno s još nekoliko osoba suđeno, takođe zbog nelegalnog posjedovanja i prometom opojnom drogom, piše Avaz.ba.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com