Osveta Ferencvarošu za najavu velikih rezultata - Volim Podgoricu

Osveta Ferencvarošu za najavu velikih rezultata

Gubila je Budućnost mnogo mečeva tokom prethodnih nekoliko decenija, ali niko nije zadužio klub koji je osvojio najviše bodova u istoriji Lige šampiona kao Ferencvaroš. I to dva puta – u revanšu polufinala 2002. godine, kada je u „Morači” slavio 33:31 i pokvario pripremljeno slavlje nakon 32:32 u Budimpešti, i 12. marta ove godine, jer je potpuno nadigrao „plave”i trijumfovao sa 33:25, a mogao je ubjedljivije.

Prilika za osvetu je sjutra u 15 časova u „Areni Đula Elek”, koja nosi ime po trofejnom treneru Ferencvaroša i ocu sadašnjeg šefa stručnog štaba tog kluba, Gabora Eleka.

“Motiv je kao pred svaku utakmicu. Ali, taj poraz u „Morači” je bio bolan za sve nas, nećemo da nam se to ponovi. Znamo i šta moramo da uradimo u Mađarskoj da se to ne desi”, poručila je Kinga Ahruk.

Ferencvaroš ima dosta nižih, pokretnih bekova, koji su u prvom meču probijali anemičnu odbranu Podgoričanki.

“Imamo taktiku i za to i nadam se da ćemo je dobro realizovati”.

Poljska reprezentativka smatra da je taj poraz od Mađarica došao u pravi čas.

“To je bio jak udarac u glavu, koji kao da nas je probudio. Nismo mi nova ekipa, ovo je ona ista Budućnost od prije, ali smo se samo vratile na dobar način igre. Znamo kako se dobro igra rukomet, prije svega odbrana. Vratile smo se na pravi način, neka tako ostane i protiv Ferencvaroša, protiv kojeg ćemo učiniti sve da odigramo najbolje što možemo”, naglasila je 28-godišnjakinja iz Pulavija.

Pred posljednje kolo su broje kalkulacije. Najrealnije je da Budućnost završi na 3. mjestu grupe 1 i u četvrtfinalu igra sa Larvikom. Mogla bi i da napreduje, ali mora da se ispuni jedan od dva uslova – da slavi u Budimpešti sa osam i više golova razlike ili da Vardar na svom terenu ne savlada Tiringer. U tom slučaju, prepreka na putu ka fajnl-foru bi bio CSM Bukurešt ili Mitjiland, ali rečenica koju je izrekla poljska internacionalka govori da je „plavima” sad nebitno s kim će se sudariti:

“Samo se fokusiram na sljedeću utakmicu, ne želim da mislim šta će biti poslije”.

Ahrukova privodi kraju četvrtu sezonu u Budućnosti, nakon koje se vraća u Poljsku, u MKS Lublin. Želja joj je da se na rastanku drugi put sa podgoričkim klubom popne na krov Evrope.

“Probam da ne razmišljam koliko je ostalo, ali da kad već idem iz Crne Gore, hoću da odem sa trofejom. Želim da završim epizodu sa osmjehom, da mi ovo bude najbolja godina koju sam provela ovdje”, zaključila je Kinga Ahruk, koja na poziciji srednjeg beka mijenja povrijeđenu Milenu Raičević.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com