SVAKA ČAST: Podgoričanin vratio novčanik sa 2 300 eura! - Volim Podgoricu

SVAKA ČAST: Podgoričanin vratio novčanik sa 2 300 eura!

Svjesni smo da život na Balkanu i nije baš najsjaniji. Iako se često pitamo kako je moguće da su nam kafići uvijek puni, kako se svi oblačimo po zadnjoj modi, imamo makar dva mobilna telefona…novca ipak nikad dovoljno!

Često poželimo da nam novac padne s neba, da dobijemo na kladionici ili lutriji, a neki često i varaju kako bi prisvojili tuđi novac, opet vjerovatno mukotrpno zarađen.

Jedan od onih kojem je “novac pao s neba”, jeste i dvadesetogodišnji Podgoričanin, Nikola Radovanović, koji može poslužiti cijeloj Crnoj Gori za primjer.

Kao što to radim svako veče, izveo sam psa u šetnju iako je duvao vjetar pa je bilo hladnije nego prethodnih dana. Oni koji imaju pse, znaju kako je voditi psa na povocu, uvijek ih zanima nešto da njuškaju, pregledaju, zastajkuju… Tako je u stvari Dingo pronašao novčanik, a ja sam ga samo podigao i naravno otvorio da pogledam da li u njemu ima nešto ili ga je prije mene već neko pronašao, ispraznio i bacio. Iznenadio sam se kada sam u novčaniku pronašao toliku sumu novca, ali i dokumenta. Pretpostavljam da upravo zbog hladnog vremena, nije bilo puno šetača te nije imao ko drugi priliku da spazi novčanik”, govori Radovanović za naš portal.

Zanimalo nas je kako je pronašao vlasnika novčanika i da li je nagrađen što je vlasniku vratio novčanik sa sumom od 2 300 eura.

Prvo sam pomislio da nije skrivena kamera u pitanju, a onda da pođem u policiju i njima predam novčanik. Međutim, pregledajući pregrade u novčaniku, našao sam telefonski račun te se nisam ni mučio sa pronalaženjem vlasnika. Odmah sam ga pozvao, kazao gdje sam pronašao novčanik, a ubrzo je vlasnik došao“, govori nam ovu nevjerovatnu priču Nikola.

Kako dalje saznajemo, vlasnik novčanika, koji je zamolio da ostane anoniman, je već tražio nestali novčanik. Sve se izdešavalo u pola sata, koje su se njemu činile kao vječnost.

“Bio sam u nevjerovatnoj trci, novac sam nosio da platim eloksiranu bravariju. U međuvremenu sam imao hitan poziv koji me je u potpunosti poremetio i znate i sami, kad se čovjek iznervira, lako se izgubi koncentracija i desilo se šta se desilo”, govori srećni vlasnik novčanika, takođe iz Podgorice.

Da se pošteni gestovi isplate, govori i podatak da je Nikola nagrađen sa 100 eura!

Svaka čast mladom Podgoričaninu koji je pokazao da još uvijek imamo poštenih ljudi u okruženju!

(Kolektiv)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com