Na sjeveru Crne Gore se otvaraju sumnjive vjerske škole? - Volim Podgoricu

Na sjeveru Crne Gore se otvaraju sumnjive vjerske škole?

Ombudsman Šućko Baković formirao je predmet povodom upozorenja reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića da se na sjeveru zemlje otvaraju sumnjive vjerske škole, saznaje Pobjeda.

Reis je još u februaru apelovao i javno pozvao nadležne državne organe da ispitaju otvaranje vjerskih škola, ali do danas niko od njih nije reagovao, izuzev Ministarstva prosvjete, odakle su saopštili da su oni nenadležni za ovaj slučaj.

U ingerenciji ovog resora, kako su pojasnili, jedino je Medresa u Tuzima koja radi zakonito, dok za slučajeve ilegalnih vjerskih obrazovnih ustanova nijesu odgovorni.

Reis Fejzić je ponovo juče, u intervjuu Pobjedi, pozvao državu na hitnu reakciju povodom otvaranja medrese u Rožajama, islamskih dječijih vrtića, vakufa.

“Adresa su nadležni državni organi, jer se mora utvrditi da li su i kako „registrovani“ i dječji vrtići i škole Časnoga Kurana, i ženska medresa, i razne druge paravjerske parainstitucije i paraorganizacije. Po kakvim se programima radi, ko su predavači, vaspitači i upravljači tim parasistemima i kako se sve to finansira. Odgovore na ta pitanja morate tra- žiti u ministarstvima unutrašnjih poslova, pravde, manjinskih prava, kulture i obrazovanja”, poručio je Fejzić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com