Podgoričanke spremaju osvetu u Budimpešti - Volim Podgoricu

Podgoričanke spremaju osvetu u Budimpešti

Budućnost ne želi više da bude samo iznenađenje i neko ko je (na primjer), poslije slabijih partija, u Skoplju stigao do „senzacije” pobjedom protiv Vardara.Podgoričanke žele da ih protivnici i javnost gledaju drugačije i sa manje potcjenjivanja. I imaju potrebu da sliku, bez obira na dva vezana trijumfa u glavnoj fazi Lige šampiona, izoštre u Budimpešti, pokažu da su zbog cilja spremne, na najtežem terenu u Evropi, da osvoje bodove. Na šansu neće čekati dugo.

Cvijić: I Vardar je bio bez poraza.Dragana Cvijić apsolutno nema problema da iskaže emocije i očekivanja za današnju utakmicu.

Razmišljate li samo o pobjedi?

“Iskreno samo mislimo o pobjedi.”

Da li vam u četvrfinalu više odgovara Bukurešt ili Larvik?

“Svejedno mi je, samo da mi budemo dobre, a pobjeda u Budimpešti značiće bez obzira ko nas čeka u četvrtfinalu.”

Kako dobiti ekipu koja je trenutno u najboljoj formi?

“FTC igra baš dobro glavnu fazu, bez poraza, ali i Vardar je bio bez poraza dok mi nijesmo otišli u Makedoniju i pobijedili.”

Ko je jači FTC ili Vardar?

“Ne znam, nijanse odlučuju, njih je Vardar dobio sa deset golova razlike, a u Skoplju je bilo neriješeno.”

Da li se plašite?

“Ne, nikoga, srećna sam što će hala biti puna, to nam stvarno nedostaje u Morači jer više nije kao što je bilo prije. Drago mi je što utakmica počinje u 15 časova, ne moramo noć da čekamo.”

Koliko potrošnja u odbrani može da utiče na napad?

“Dosta se trošimo. Ali i u Skoplju smo se više trošili nego prethodnih utakmica, a napad je bio dobar. Prenosili smo sigurnost iz odbrane i kada smo promašivali neke zicere, nijesmo trčale u odbranu pognute glave. Znale smo da smo dobre i da ćemo vratiti promašaj u narednom napadu.”

Da li mogu da vas iznenade, odstupe od nekih akcija, ubace nove.. ?

“Šta god da probaju, mislim da možemo odgovoriti. Mada, nema šta tu da se promijeni, rukomet je jednostavan, samo ga treba igrati.”

Da li vas čekaju danas najzahtjevniji napadači u LŠ?

“Definitivno imaju sjajne bekove, pogotovo tri srednja Penu, Sučanski i Kovačić, takvi mozgovi traže višak, biće zahtjevno, za mene najzahtjevnije do sad.”

Očekuješ li do kraja utakmicu „na nož“?

“Ne znam, voljela bih da je riješimo prije. Meni je svejedno, samo da se mi osjećamo dobro.”

A kako se ti osjećaš?

“Bolje, ušla sam u ritam, mislim da ide dobro, zdravlje je dobro, samo sam čekala da se vrati osjećaj poslije osam mjeseci pauze. Mislila sam da će biti lako, u Regionalnoj ligi je bilo dobro, a kasnije sam bila dekoncentrisana kod šuta, promašivala nešto što nikad nijesam promašila. Sigurno ću se popraviti, samo da vratim osjećaj,” poručila je Cvijić.

Ahruk: Na pobjeduInače vrlo oprezna Kinga Ahruk, u najavi derbija sa FTC-om zračila je optimizmom.

“Razmišljamo samo o tome da pobijedimo, svaka od nas je svjesna šta je bilo u Podgorici i zato nema kalkulacija. Hoćemo pobjedu kako bismo zadržale dobar osjećaj. Nadam se da nećemo ponoviti greške. Naravno, moramo da se fokusiramo na svoju igru, bez straha i ubjeđenja sam da nećemo dozvoliti onakvo izdanje iz „Morače“.”

Barsa iznenadila, zbog čega?“Svi su govorili Barsa neće proći, bilo je 4:0 u Parizu. A na kraju su svi kao bili iznenađeni. Pitam se zbog čega? To je sport, igra se do posljednjeg minuta i sve je moguće. I u tome je draž sporta.” jasna je Ahruk.

Dvorana krcataOdavno je dvorana rasprodata. Domaćini tvrde da je interesovanje za ovaj meč tri puta veće od kapaciteta koji ima dvorana (1.200 mjesta).

Kovačić: Šansa pola-pola

Aniko Kovačić je stigla iz Đera u FTC. Za nju nije bilo mjesta na srednjem beku, pored Holanđanke Nike Grot i nedodirljive Anite Gorbic. U suparničkom taboru se pronašla.Na derbi protiv Budućnosti i na remi sa Turingerom u prošlom kolu gleda ovako:

“Uprkos čudu, neriješenom rezultatu u Njemačkoj, možemo da kažemo da je ovo bila uspješna glavna faza Lige šampiona. Smatram da i dalje držimo sudbinu u rukama, a ako pobijedimo situacija će biti povoljna za nas. Kažem ako pobijedimo, jer Budućnost ponovo leti. Mislim da će utakmica biti drugačija od one kakva je bila kod njih. Do kraja neizvjesna, a šanse su pola-pola.”

Budućnost prva, druga ili treća„Plavima” je potrebna pobjeda veća od one koju je FTC ostvario u „Morači“ (33:25) i kiks Vardara protiv Turingera u Skoplju, za prvo mjesto! Pobjeda manja od osam golova, uz poraz Makedonki, dovela bi Budućnost do druge pozicije. Ukoliko slave sa razlikom manjom od one koju je ostvario FTC u Podgorici, a Vardar savlada Turinger, Budućnost će ostati tu gdje je bila pred posljednje kolo na poziciji tri.

FTC-u i remi, uz poraz Vardara, igra za prvo mjesto.

Trenutno FTC ima dva boda više od Budućnosti, a bod od Vardara, koji, takođe, ima bod više od „plavih”

Kakva je situacija u grupi 2?

Nažalost, rasplet će se čekati do nedjelje. Budućnost bi na četvrfinalni megdan mogla sa Larvikom (drugi), Bukureštom (treći) ili Midtjilandom (četvrti).
(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com