POGORIČANKA TUŽILA MUŽA: Prodao kuću bez njenog znanja? - Volim Podgoricu

POGORIČANKA TUŽILA MUŽA: Prodao kuću bez njenog znanja?

Katica Mujović, supruga Veselina Mujovića, kazala je da bi i danas zajedničku bračnu imovinu stavila na ime svog muža sa kojim je u skladnom braku 37 godina.

To je rekla u podgoričkom sudu u postupku gdje je tužila supruga i Nebojšu Joksovića, tražeći da se poništi ugovor kojim je Mujović prodao kuću  jer tvrdi da ona nije znala za to.

Ona je kazala da su supružnici kuću i plac u Vranićima kupili prije 26 godina, od novca koji su im dali njen i njegov otac, da je kuća tada upisana na njega, iako je, kako tvrdi njen otac dao veći dio novca.

“Ja bi i danas stavila to na njegovo ime. Mi smo u skladnom braku, mada ja nikada nijesam znala kojim poslovima se on bavi, niti sam ga ikad pitala, on je bio vrlo pažljiv prema svojoj porodici i užoj i široj”, istakla je Mujovićeva.

Ona je pojasnila da je od komšija saznala da su kuća i plac prodati Joksoviću.

“Nisam mužu ništa pomenula tada, jer je bio na liječenju u Beogradu, već sam o tome obavijestila svog đevera Ranka Mujovića… novac od prodaje kuće očima nijesam vidjela”, rekla je ona.

Na pitanja Joksovićevog punomoćnika advokata Igora Ivanovića ona je rekla da je bila prisutna prilikom potpisivanja ugovora kojim su kupili kuću, ali se nije mogla sjetiti gdje je to bilo.

Ona je rekla i da ne zna da je objavljena prinudna prodaja sporne kuće zbog hipoteke, a nije željela ni da govori o tome šta joj je suprug rekao kada ga je obavijestila da je saznala za prodaju kuće Joksoviću.

Ivanović je istakao da je Mujovićeva u toku višegodišnjeg spora davala drugačije iskaze, prvo govoreći da je njen svekar kupio spornu zemlju, pa onda da su je kupili ona i njen suprug, a danas da je bila na ime supruga.

Advokat je kazao da su i ranije Mujovići tvrdili da ga je Joksović prisilio da potpiše sporni ugovor, a da sada to ne pominje, već samo da nije dala saglasnost i da nije znala za prodaju kuće.

Povodom ovog spora za 14. mart planirano je saslušanje Joksovića u beogradskom sudu.

Joksović je zaštićeni svjedok u postupku protiv Darka Šarića, pa je podgorički sud zatražio da se sasluša u Beogradu. Suđenje se nastavlja 8. maja, za kada je planirano saslušanje Mujovićevog brata Ranka.

Osnovni sud je više puta ranije odbijao tužbeni zahtjev Katice Mujović, da bi Viši sud, u kome radi kćerka Mujovića –  Seka Mujović otvorio raspravu i preinačio presude Osnovnog suda.

Nakon toga je punomoćnik Joksovića podnio reviziju presude Vrhovnom sudu, pa je taj sud postupak vratio na početak.

Sudija Simo Rašović, koji sudi u novom postupku, je ranije tražio svoje izuzeće iz spora, navodeći da je više godina radio sa ćerkom Mujovića, ali je predsjednik suda Zoran Radović odbio takav zahtjev.

Veselin Mujović je nedavno pušten iz pritvora, gdje je proveo više od godinu zbog optužbi da je prevario Budvanina Svetozara Marovića, ali i oca bivšeg gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com