USTAVNA ŽALBA: Povrijeđeno im pravo i na pravično suđenje - Volim Podgoricu

USTAVNA ŽALBA: Povrijeđeno im pravo i na pravično suđenje

Demokratski front (DF) podnio je Ustavnom sudu dopunu žalbe s molbom da se obustavi izvršenje Odluke Skupštine Crne Gore o davanju odobrenja za krivično gonjenje i određivanje pritvora poslanicima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Kako je obrazloženo, oni se osim povrede prava na pravni lijek sada žale i na povredu prava na pravično suđenje.

Knežević u žalbi ističe da Evropska konvencija o zaštiti ljudskih prava i sloboda nalaže da garancija pravičnog suđenja počinje trenutkom kada se neko lice, posredno ili neposredno, označi kao osumnjičeni za neko djelo.

“Jasno je da je podnosiocu ustavne žalbe povrijeđeno pravo na pravično suđenje, jer je odluka o odobrenju krivičnog gonjenja (skidanja imuniteta) donijeta u svemu suprotno Poslovniku Skupštine uz falsifikovanje dokumenta od strane predsjednika Administrativnog odbora Skupštine”, piše u dopuni žalbe u koju su “Vijesti” imale uvid.

U Ustavnoj žalbi su iznijeti argumenti da je postupak ukidanja imuniteta od trenutka iniciranja pa sve do donošenja odluke nije bio pravno valjan i da zato ne može da proizvodi nikakve pravne posljedice.
Poslanici DF-a se sumnjiče da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com