Majke sjutra odlučuju šta i kako dalje - Volim Podgoricu

Majke sjutra odlučuju šta i kako dalje

Majke će sjutra donijeti odluku kako će nastaviti protest ispred crnogorskog Parlamenta, koji su prije deset dana započele zbog smanjenja naknada majkama sa troje i više djece. U šta će se pretvoriti njihov protest saznaćemo sjutra ali je jedna stvar jasna, poručuje Željka Savković iz koordinacionog odbora protesta, istrajaće u svojoj namjeri.

-To što se za ovih deset dana niko od zvaničnika i institucija se nije obratio majkama govori koliko se poštuje i cijeni kult majke u Crnoj Gori. A očekivale smo i bile smo uporne.- kaže Željka Savković.

Zato će sjutra obavjestiti crnogorsku javnost o svojim daljim koracima. Da podsjetimo, majke su do danas dale rok Ustavnom sudu da se oglasi o ustavnosti zakona kojim su im smanjenje naknade ili će radikalizovati svoj protest. Ustavni sud se već oglasio, njemu majke i njihovi zahtjevi nijesu prioritet.

17237097102128005382762241741795217o

Sjutra će obavijestiti javnost o daljim koracima

-Pozivamo javnost Crne Gore da se probudi i da shvati da brane one zbog kojih i postoje. Ako to nijesu u stanju da shvate onda se sa pravom pitamo kako bi odbranili sebe. Majke su ovdje da odbrane Ustav Crne Gore, ovdje su da brane državu Crnu Goru a žalosno je što majke moraju da je brane. Mi smo ovdje sa jednim jedinim zahtjevom, povući zakon o smanjenju naknada majkama.- poručuje Željka Savković.

Majke se nadaju da bi i ovo njihovo obraćanje moglo uticati na zvanične državne organe da im se obrate. Da, kako kaže Željka Savković, daju neku šansu da protest majki izađe na dobro. Da time država i majke zajedno pokažu da je Crna Gora zemlja demokratije i zemlja budućnosti. Majke ispred Parlamenta apeluju na ostale korisnice naknada da im se sjutra pridruže u donošenju konačne odluke.

1726959110212800539756261940553775o

Ostale korisnice da im se pridruže

-Svako kući ima ogledalo koje mu služi da se ogleda i vjerujem da svako kad stane ispred ogledala preispituje sebe kakav je čovjek. Apelujem na sve majke koje su korisnice naknada, ne kritikujem ih već apelujem, da se probude i shvate da im niko ne može odbraniti njihovo pravo sem one. Nešto što je stečeno doživotno, ne može dva puta biti stavljeno na glasanje.- poručuje predstavnica majki Željka Savković.

172697361021280053847622946941335o

Njihov protest nije hir

A kaže i da se majke bude, da ih sve više obilazi a podržava a one koje su preživjele prethodnih deset dana na hladnoći, kiši i vjetru neće odustati tako lako, pa mole građane da imaju sluha jer njihov protest nije hir niti su one tu iz zadovoljstva.

-Došle smo što nam je ugroženo životno pravo, zato što branimo naše cente a ne milione. I nećemo dozvoliti da nas neko pretvara u socijalne slučajeve i nećemo dozvoliti da nas neko maltretira. Ovo što se dešava zadnjih deset dana u Crnoj Gori, i to svi moraju znati, je mobing i nasilje nad ženama u Crnoj Gori.

A ako se njima smanjuju naknade da bi se spasila Crna Gora, onda majke nemaju riječi. A razmišljaju o tom da pojedini ljudi primaju i po tri hiljade eura kao zaradu od te iste države pa ako se ona spašava, kako kažu, smanjenjem njihovih bijednih naknada, onda nemaju šta reći a svi zajedno nemamo čemu da se nadamo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com