Kvadrat u Kolašinu za “Šeraton” košta 1.000 evra - Volim Podgoricu

Kvadrat u Kolašinu za “Šeraton” košta 1.000 evra

Zbog navodne greške Uprave za nekretnine, kolašinska Skupština je na sjednici sazvanoj po hitnom postupku stavila van snage odluku o prodaji opštinskog zemljišta firmi Silk Resort & Spa Podgorica koja upravlja hotelom “Šeraton”.

Naknadno je, kako je rečeno, ustanovljeno da je Uprava napravila omašku i da su pređašnjom odlukom prodate dvije parcele površine oko 500 metara kvadratnih koje su već pripadale kupcu, a ne Opštini.

Zbog toga je Skupština usvojila i novu odluku kojom Opština sada prodaje toj firmi oko 131 metar kvadratni, po cijeni od oko 123.000 eura.

Odbornici opozicione DPS koji su prekinuli višemjesečni bojkot Skupštine zamjerili su zbog “visoke i netržišne cijene”.

Prema riječima Đorđija Živkovića, cijene od 1.000 eura po metru kvadratnom visoka je i za Monte Karlo.

On je napomenu da će prihod od prodaje zemljišta “Šeratonu” proizvesti rebalans budžeta.

Predsjednica Opštine Željka Vuksanović podsjetila je da je nekadašnji hotel “Lipaka”, koji od prošle godine dio čuvenog brenda “Šeraton”, radio bez građevinske i upotrebne dozvole.

Novi vlasnik želi da što hitnije pribavi potrebne dozvole, pa je zbog toga i bilo neophodno  i po hitnom postupku novom odlukom poništiti omašku Uprave za nekretnine, pojasnila je.

Na Skupštini je verifikovan mandat Gospavi Vujisić (Grupa građana), koja će biti odbornica umjesto partijskog kolege Mila Šukovića.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com