PODOGORICA: Gdje trgujete voće i povrće? Razlike u cijeni su OGROMNE - Volim Podgoricu

PODOGORICA: Gdje trgujete voće i povrće? Razlike u cijeni su OGROMNE

Gdje trgujete voće i povrće? U mega marketima, na zelenoj pijaci ili na kamionskoj pijaci? Razlike u cijenama znaju da budu i do 100%!

Poslednjih godina voće i povrće se uglavnom kupuje u marketima, najviše zbog toga što je – jeftinije.

Pijačni prodavci se žale kako posao loše ide, i kažu da ne mogu snižavati cijene jer ima se ne isplati. Osim toga, tvrde, da ukoliko želite domaće, naći ćete na zelenoj pijaci i po malo višoj cijeni.

Ipak, čak i oni koji žele domaće i spremni su da plate skuplje, imaju dilemu – da li je to zaista domaće, ili se samo tako reklamira kako bi se skuplje prodalo?

Za sada, kupci moraju da se oslanjaju na vlastitu procjenu.

Na pijaci u Gin­ta­šu za ki­lo­gram bli­tve tre­ba­ iz­dvo­ji­ti od jed­nog do 1,50 eura, a na Ka­mi­on­skoj je tre­ba­lo sve­ga 30 cen­ti. Blitva je u marketima Volija i HDL-a bila 70 centi.

Spa­nać je u Gin­ta­šu ci­je­njen dva, a na Ka­mi­on­skoj 1,50 euro, koliko uglavnom košta i u marketima.

Za ki­lo­gram mla­dog ra­šta­na u Gin­ta­šu tre­ba­ iz­dvo­ji­ti tri, a na ka­mi­on­skoj upo­la ma­nje.

Po­ri­lu­k u Gin­ta­šu ko­šta oko 1,50 eura, a na Ka­mi­on­skoj po­la eura. Ze­le­na sa­la­ta se na zelenoj pijaci u Gin­ta­šu plaća od jed­nog do 2,50 eura, a na Ka­mi­on­skoj od 0,50 do 0,80 eura.
Ci­je­ne vo­ća su na obje pi­ja­ce  ot­pri­li­ke iste. Ki­lo­gram ba­na­na 1,20 eura, po­mo­ran­dže od jed­nog do 1,50 eura. Pomorandže su u Voliju i HDL-u oko 70 centi.

Ki­lo­gram ja­bu­ka od 0,30 do 1,20 eura, nar tri eura, a do­ma­ći ki­vi od 1,50 do dva eura. Kru­ške  od 2,50 do tri eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com