“Prijatelji životinja Podgorica” pokreće humanitarnu akciju “Firme doniraju za životinje” - Volim Podgoricu

“Prijatelji životinja Podgorica” pokreće humanitarnu akciju “Firme doniraju za životinje”

Nevladina organizacija “ Prijatelji životinja Podgorica” u narednom periodu pokreće humanitarnu akciju “Firme doniraju za životinje”. Cilj ove humanitarne akcije je da se u narednom periodu prikupe materijalna, ali i druga sredstva potrebna za pomoć napuštenim životinjama, a tu prevashodno mislimo na one koje su bolesne ili povrijeđene, čiji je život ugrožen, a čije nas liječenje u privatnim veterinarskim ambulanatama puno košta.

Volonteri našeg udruženja se svakodnevno trude da pomažu napuštenim životinjama, reagujemo na svaki poziv građana i shodno našim mogućnostima pokušavamo da uvijek izađemo u susret i da o našem trošku pomognemo životinji koja je ugrožena. Iako svi mi imamo posao, porodice i mnoge druge private obaveze, trudimo se da svaki trenutak slobodnog vremena posvetimo pomaganju životinjama. Trudimo se da naš grad i državu učinimo ljepšima, da naši građani i turisti na ulicama ne gledaju mučne slike povrijeđenih i bolesnih životinja, kojima niko ne želi da pomogne. Želimo da našim radom pokažemo i ostalim građanima kako se treba ophoditi prema napuštenim životinjama i kako im pomoći kada su one ugrožene.

Međutim, naš najveći problem su finansijska sredstva, kojih skoro i da nemamo. Izuzev određenog broja građana, koji naš rad pomažu sa skromnim donacijama i novca koji mi odvojimo od naših skromnih plata, mi nemamo drugih izvora finansija. Iz tog razloga često nismo u mogućnosti da pomognemo životinjama kojima je pomoć zaista hitno potrebna. Zbog dugovanja koja redovno imamo prema veterinarskim ambulantama i privatnim pansionima, naš humanitarni rad je ograničen. Nemamo razumijevanje nadležnih organa da nam omoguće besplatno liječenje životinja sa ulice, već svaku intervenciju moramo da platimo. Iako nam veterinarske ambulante i prodavnice hrane za životinjeizlaze u susret tako što nam daju popuste I omogućavaju odloženo plaćanje, mi ipak često nemamo novca da ispoštujemo dogovor koji sa njima imamo.

Zbog toga smo odlučili da pokrenemo ovu humanitarnu akciju i da se obratimo svim društveno odgovornim firmama, u nadi da će imati razumijevanja za ono što radimo i da će nam skromnim donacijama pomoći da što bolje obavljamo naše zadatke i da pomognemo što većem broju napuštenih I ugroženih životinja. Ovom prilikom molimo sve one koji su u mogućnosti da nam pomognu, da to urade, jer na taj način će direktno pomoći napuštenim životinjama, na taj način će učiniti Podgoricu I Crnu Goru ljepšima, a naše društvo zdravijim. Svaki vid pomoći nam je dobro došao, bilo da se radi o novčanoj donaciji, hrani za životinje ili bilo kom drugom vidu pomoći, mi ćemo biti od srca zahvalni. Sve donacije I informacije na koji način su upotrijebljene, objavljivaćemo na facebook stranici našeg udruženja na svakih 10 dana, tako da će donator moći da vide gdje je nova cod njihove donacije otišao.

Vaše donacije možete uplatiti na žiro račun naše organizacije: 535-16574-21 kod Prve banke, sa naznakom “za humanitarnu akciju”. Sve informacije možete dobiti kontaktirajući naše volontere putem telefona 068/182-482 , 067/207-700 , putem e-mail adrese: [email protected] ili pitem naše facebook stranice “NVO Prijatelji Životinja Podgorica”.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com