Ako vaš partner radi sledeće stvari u braku – razvod je neizbježan - Volim Podgoricu

Ako vaš partner radi sledeće stvari u braku – razvod je neizbježan

Veze su čista nauka. Tako im je prišao i američki psiholog Džon Gotman i pručavanju emotivnih odnosa posvetio 40 godina. Za to vrijeme uspio je da otkrije četiri opasna ponašanja koje je nazvao “četiri jahača apokalipse” i koja mogu da pokažu da jedna veza neće opstati.

Portal Bright Side savetuje da svi treba pažljivo da preispitaju i usvoje preporuke ovog eksperta kako bi njihova ljubav opstala.

1. Nepoštovanje

Simptomi: Jedan od partnera ismeva drugog privatno ili javno, namjerno mu daje uvredljive nadimke i ne cijeni njegovo mišljenje. Jednostavno rečeno, on pokazuje da ne cijeni svog partnera i da se osjeća mnogo važnije.

Kako to riješiti: Stavite se u poziciju voljene osobe koja je postala predmet podsmijeha i pokušajte da vidite situaciju sa njegove tačke gledišta. A onda se podsjetite koliko ih volite svaki put kada poželite da ismijevate.

2. Kritika

Simptomi: Jednog od partnera iritira svaka greška koju napravi drugi partner, čak i u sličnim situacija iz prošlosti. Rezultat toga je da se ne kritikuje greška koju je partner napravio, već partnerova ličnost, a onda se koriste i izrazi poput: “Uvijek sve radiš pogrešno.”

Kako to riješiti: Ne koristite agresivan ton dok razgovarate i ne transformiše jedan mali problem u milion drugih. Ako smireno zamolite partnera da sledeći put radite stvari drugačije ili, još bolje, to mu kažete u prolazu ne dajući veliki značaj situaciji, rezultat će biti mnogo bolji.

3. Odbrambeni stav

Simptomi: Jedan od partnera misli da je uradiio nešto loše i, kako bi se izbjegao kritike, pokušava odmah da se brani i to veoma agresivno. Takvu situaciju odlikuju fraze tipa “U stvari, nije ni trebalo da ja to uradm!” “To nije moja greška!” I tako dalje. Rezultat toga je da drugi partner odgovora oštro, a sve se završava teškim i bolnim međusobnim optužbama.

Kako to riješiti: U takvim slučajevima mnogo je lakše da preuzmete odgovornost za svoje ponašanje i izvinite se na vrijeme. Onda nećete trošiti mnogo vremena na besmislenu argumentaciju, već ga možete potrošiti na prijatnije stvari.

4. Izbjegavanje konflikta

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Simptomi: Naslućuje se da stiže oluja, neki ljudi vole da odgovore na optužbu brzo i bez ikakvih emocija – a drugi ignorišu partnera na sve moguće načine.

Kako to riješiti: Nemojte bježati ali ni ostajati sami sa svojim emocijama. Pokušajte da mirno riješite problem jer ako to ne učinite, on će sigurno u budućnosti biti veći.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com