PODGORICA: „Otvoren kraj“ na sceni Studio sjutra veče - Volim Podgoricu

PODGORICA: „Otvoren kraj“ na sceni Studio sjutra veče

U srijedu 15. marta, na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 i 30 sati, biće izvedena predstava „Otvoren kraj“ po tekstu Jovane Bojović, u režiji Petra Pejakovića.

Za scenografiju i kostimografiju zadužena je Ivanka Vana Prelević, muziku Vjera Nikolić, asistent režije je Zoran Rakočević a izvršna produkcija Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Julija Milačić i Gojko Burzanović. Muzičari su: Vjera Nikolić (klavinova) i Mladen Nikčević (gitara).

“Otvoren kraj” je komad o nerazumijevanju, nedostatku iskrenosti i (ne)otvorenosti. Troje ljudi u kasnoj mladosti sučava se sa posljedicama iz prošlosti, svim onim što su im roditelji ostavili u nasljeđe, sa onim što su “otac, njegov otac, pa njegov otac i njegov otac, žvakali godinama”. Pri pokušaju da kažu jedni drugima ono o čemu se godinama ćutalo, likovi ove drame se susrijeću sa pasivnošću i površnošću koja oko njih i u njima vlada. U devet “poglavlja”, kroz lične drame, ruši se iluzija da nam je sada dobro i dolazi se do svijesti da je, zapravo, u savremenom malograđanskom urbanom svijetu vrlo zagušljivo i nezdravo do smrti”, kaže autorka teksta.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com