Ako ne nađu pare, Budvanska rivijera bez ekipe za plej-of! - Volim Podgoricu

Ako ne nađu pare, Budvanska rivijera bez ekipe za plej-of!

Nedolaskom na finalni turnir Kupa Crne Gore u Bijelom Polju, zbog zaostalih neisplaćenih ugovornih obaveza, kolumbijski odbojkaši Hurtado i Karabali su samo nagovijestili loš finiš sezone za Budvansku rivijeru, koji je u suštini u najavi završnice Kupa anticipirao i trener Milan Marković. Nakon 15 uzastopnih trofeja, Budvani su u finalu sa Jedinstvom ostali praznih šaka.

Nekoliko dana prije početka plej-ofa, uoči polufinalnih duela sa Volej starom (koji je, takođe, u nezavidnoj finansijskoj situaciji), sasvim je neizvjesno da li će crnogorski šampion uopšte i igrati razigravanje za titulu!?

Naime, stranci u budvanskom timu (srpski internacionalci Nikolić, Zoranić, Prušević, Rus Mamedov, Bjelorus Kilko), te naš reprezentativac Nikola Lakčević, prestali su da treniraju, većina ih je već napustila Budvu i otišla kući, sa jasnom porukom – ako ne dobiju ono što im se duguje (ili barem dio dugovanja), neće se vraćati u Budvu i završiti sezonu!

A novca u kasi budvanskog kluba nema, kao što nema ni uprave kluba, otkako je zemlju napustio predsjednik Miloš Marović (koga čeka služenje jednogodišnje zatvorsku kaznu zbog učešća u malverzacijama prilikom preprodaje opštinskog zemljišta u mjestu Prijevor iznad Jaza).

Ni nove gradske vlasti u „metropoli crnogorskog turizma“ nemaju „razumijevanja“ za probleme našeg najtrofejnijeg odbojkaškog kluba, sportskog brenda Budve, vjerovatno i zbog načina na koji je klub vođen posljednjih godina, kada su i nagomilani veliki dugovi.

O klubu trenutno brinu jedino trener Milan Marković i sportski direktor Marko Vujović, kome se pretprošle godine krive bile „Vijesti“, koje su više puta pisale i ukazivale na probleme u budvanskom klubu, zbog čega je Budvanska rivijera danas i došla u ovu situaciju.

A situacija je takva da bi Budvanska rivijera, ako se nešto brzo i drastično ne promijeni, mogla da doživi goru sudbinu od one koju je, počev od 2009. godine, imala Budućnost, kada je klub ostao bez generalnog sponzora, skoro čitave ekipe i trenera Igora Kolaković. Od tada Budućnost nije osvojila ni trofej (čak su i finala postala nedostižna), ali je opstala, zahvaljujući sopstvenoj školi odbojke.

Najmanje što bi Budvani izgubili su trofeji, jer s obzirom na to da nemaju svoj podmladak, budvanskom klubu prijeti gašenje! Uz ozbiljnu prijetnju da istu sudbinu doživi i muška odbojka u Crnoj Gori…

Dakle, trenutno su tri scenarija u opticaju – prvi, da se nađu sredstva, pa da se igrači vrate radu i odrade finiš sezone. Drugi, da Budvani pokušaju sa svojim kadetima i juniorima da odigraju završnicu plej-ofa, i na taj način sportski privedu kraju sezonu, ali je problem što ih trenutno imaju samo petoricu, što je nedovoljno za igri.

A treći i najgori mogući scenario je da odustanu od daljeg takmičenja, i tako neslavno okončaju sezonu za zaborav…

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com