Početna » NOVOSTI » Društvo » MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Nastaviti sa kontrolama bezbjednosno interesantnih lica

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Nastaviti sa kontrolama bezbjednosno interesantnih lica

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović obišli su danas Centar bezbjednosti Bar.

“Ministar Nuhodžić i direktor Stojanović su na sastanku koji su imali sa načelnikom CB Bar Dragom Spičanovićem i njegovim saradnicima razgovarali o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području Bara za koju su zaključili da je stabilna. Ministar i direktor izrazili su zadovoljstvo novim načinom rada rukovodećeg kadra CB Bar na operativnom i preventivnom nivou, a koji je dao konkretne rezultate na prevenciji i suzbijanju kriminaliteta”, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se ističe da je zaključeno da sa kontrolama tzv. bezbjednosno interesantnih lica treba nastaviti, uz jačanje kapaciteta i popunu radnih mjesta kako u uniformisanom tako i u sastavu kriminalističke policije u CB Bar.

Ministar Nuhodžić i direktor Stojanović su se sastali i sa predsjednikom Opštine Bar Zoranom Srzentićem.

Predsjednik Opštinje Bar je kazao da opštinski organi imaju kvalitetnu saradnju sa CB Bar, te da CB Bar ima podršku Opštine u realizaciji aktivnosti od interesa građana na području Bara.

“Na sastanku sa predsjednikom Opštine Bar Nuhodžić i Stojanović su razgovarali i o postavljanju video nadzora na javnim površinama u Baru, što bi umnogome pomoglo obezbjeđivanju materijalnih dokaza u rješavanju krivičnih djela. S tim u vezi, ministar i direktor su upoznali predsjednika Opštine Bar da je MUP inicirao izmjene i dopune Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kako bi se stvorio pravni preduslov da ovaj projekat bude realizovan u narednom periodu. Izmjene i dopune ovog Zakona je inače usvojila Vlada na prethodnoj sjednici i Predlog ovog Zakona će biti upućen Skupštini radi usvajanja. Srzentić i ministar su shodno tome dogovorili da se u skorije vrijeme formira zajednička radna grupa koju će činiti službenici MUP-a i Opštine Bar a koja će raditi na realizaciji ovog projekta”, saopštneo je iz UP.

Kako je saopšteno, posjeta CB Bar je prva u nizu posjeta centrima bezbjednosti koje su planirali ministar Nuhodžić i direktor Stojanović.

“Naredne posjete biće realizovane u primorskim opštinama, radi razmatranja pripreme planova za bezbjedno odvijanje ljetnje turističke sezone. Osim toga, tokom tih posjeta, ministar i direktor će sa predsjednicima tih opština takođe razgovarati o postavljanju video nadzora na području tih gradova nakon što izmjene Zakona budu usvojene”, zaključuje se u saopštenju.

Check Also

KAZNE PAPRENE: Ako ove stvari radite na plaži, odraće vas!

Odete na ljetovanje, a ni ne slutite da zbog kazni možete da se vratite praznih ...

Ovi djelovi gradova danas bez struje

Djelovi više opština biće danas po nekoliko sati bez struje zbog radova na mreži, saopšteno ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *