MLADEN NELEVIĆ DEMANTOVAO: “Smiješna je i pomisao da su Srbi okupatori Crne Gore” - Volim Podgoricu

MLADEN NELEVIĆ DEMANTOVAO: “Smiješna je i pomisao da su Srbi okupatori Crne Gore”

“Nikome nisam dao izjavu da su Srbi okupirali Crnu Goru 1918., već sam samo prepričao fabulu serije Božićni ustanak, što je reditelj Željko Sošić postavio na svom profilu na Facebooku”.

GLUMAC MLADEN NELEVIĆ: Srbi su 1918. okupirali Crnu Goru!

Zbog izjave da je Srbija “okupirala Crnu Goru”: Odgovor Hrvata Nelević nije očekivao!

Ovo, za “Novosti”, kaže glumac Mladen Nelević, čija je navodna izjava u kojoj je iskazao antisrpski stav uzburkala javnost. Na snimku, koji je zabilježen tokom snimanja serije, u kojoj on tumači lik Todora, kaže:

“Veoma sam zadovoljan i ponosan onim što sam uradio. Igram čovjeka koji čuva vlast u Crnoj Gori u vrijeme nekih političkih zbivanja kada je kralj Nikola otišao u Francusku. E sad, tu se dešavaju neke stvari – dolazi opet okupacija Crne Gore od naše istočne braće, kako bi rekao kralj Nikola, gdje se ljudi ne snalaze šta i kako treba da reaguju”.

U Crnu Goru tada dolazi 3.000 srpskih vojnika, dopremaju se topovi, a lik kojeg Nelević tumači treba od toga da se brani.

Ovi Nelevićevi navodi eksplodirali su na svim društvenim mrežama i u medijima.

“Prepričao sam ono što se događa u seriji i neko zlonamjeran je to iskoristio kao moju izjavu”, kaže Nelević za “Novosti”.

“To nisu moji stavovi. Godinama se čuvam od politike, a sad sam protiv svoje volje uvučen u jednu političku priču. Iza te priče ne stojim”.

Nelević tvrdi da nikad ne bi tako okvalifikovao srpski narod, smatra da je okupacija gruba i teška riječ, koju nikad ne bi izgovorio.

“Mnoge vojske su dolazile i prolazile kroz Crnu Goru, a šta se zaista dogodilo te 1918. godine, kada je formirana Kraljevina SHS, time treba da se bave istoričari, a ne glumci”, dodaje Nelević.

Nelević ističe da je “Božićni ustanak”, prije svega, jedna ljubavna priča, u istorijskom kontekstu i smutnom vremenu.

“Serija nije antisrpska, i ne bih volio da se diže prašina tamo gdje za nju nema nikakvog razloga”, kaže Nelević.

“Smiješna je i pomisao da su Srbi okupatori Crne Gore”, kaže glumac Nebojša Kundačina, koji igra srpskog oficira u ovoj seriji.

“Pročitao sam osnovni tekst i mislim da se serija time ne bavi. Glavna priča je o dvoje mladih ljudi, spominju se te neke vojske. Možda se malo ispod žita izvrće istorija, ali u to nisam htio da ulazim. Postoje istorijske činjenice koje niko ne može da pobije. A to nikako ne može jedna televizijska serija! Dok sam radio sa kolegama iz Crne Gore, nisam imao utisak da je bilo ko od njih ostrašćen. Jednostavno, svako je radio svoj posao. Ipak, imam potrebu da kažem da je Njegoš sebe smatrao Srbinom i ne vidim ko je veći od njega da to promijeni”, dodaje on.

Reditelj Željko Sošić je komentare o njegovoj seriji ocijenio “površnim, netačnim, zlonamjernim i besmislenim”.

96 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com