Saradnja u oblasti odbrane Crne Gore i Kanada veoma kvalitetna - Volim Podgoricu

Saradnja u oblasti odbrane Crne Gore i Kanada veoma kvalitetna

Saradnja u oblasti odbrane Crne Gore i Kanade je veoma kvalitetna i sadržajna, isztakao je ministar odbrane Predrag Bošković i naglasio da će Ministarstvo i u narednom periodu nastaviti da bude kredibilan partner, nastavljajući započete procese modernizacije i opremanja Vojske Crne Gore, kao i edukacije kadrova.

Ministar Bošković I načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general- potpukovnik Ljubiša Jokić sastali su se danas sa delegacijom Kanade koju je predvodio ambasador Kanade u Crnoj Gori, Filip Pinington a sastanku su prisustvovali i izaslanik odbrane pukovnik Mark Hogson (Mark Hodgson), kao i predstavnici kanadske kompanije Bell Helicopter Textron Canada.

Bošković se zahvalio ambasadoru Piningtonu na sveukupnoj podršci Kanade u domenu evroatlantskih integracija Crne Gore, izrazivši zadovoljstvo povodom okončanja procesa ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore u NATO.

Predstavnici kompanije Bell Helicopter prezentovali su mogućnosti uspostavljanja buduće saradnje u sferi opremanja i modernizacije, predstavili svoje proizvode i istakli posvećenost kreiranju najboljih mogućih uslova, u skladu sa potrebama Ministarstva i Vojske Crne Gore.

Ambasador Pinington izrazio je zadovoljstvo napretkom koji je Crna Gora ostvarila u domenu odbrane, uz uvjerenje da će Crna Gora uskoro postati punopravna NATO članica.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com