SPKTAKL U NAJAVI: Novi vječiti derbi! - Volim Podgoricu

SPKTAKL U NAJAVI: Novi vječiti derbi!

Ljubitelji tenisa imaće priliku da gledaju novi okršaj dva velika asa – Rodžer Federer i Rafael Nadal sastaće se u osmini finala Mastersa u Indijan Velsu.

Švajcarac je u trećoj rundi, neočekivano teško, eliminisao domaćeg tenisera Stiva Džonsona sa 7:6 (7-3), 7:6 (7-4). Federer prvi taj-brejk dobija sa dva mini-brejka, dok je u drugom “slomio” rivala sa dva u nizu poslije još jedne žestoke borbe.

Nadal je do teniskog klasika i duela protiv Fedeksa došao trijumfom nad sunarodnikom Fernandom Verdaskom. Rafa je dobio prvi set sa 6:3, da bi u drugom slavio rezultatom 7:5. Ovo mu je bila treća pobjeda nad Verdaskom na isto toliko mečeva u Indijan Velsu.

“Kralj šljake” vodi protiv Federera 23-12 u pobjedama, ali je poražen u posljednjem okršaju, u finalu Australijan opena pre nekoliko mjeseci, bilo je 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3 za Fedeksa.

Malo iznenađenje napravio je Amerikanac Donald Jang, savladavši Francuza Luku Puija sa 6:4, 1:6, 6:3, dok je Tunišanin Malek Žaziri eliminisao tinejdžera Tejlora Frica sa 6:4, 3:6, 6:3.

Kei Nišikori nije baš najsjajnije igrao na startu turnira, ali je u trećem kolu demonstrirao silu deklasiravši Luksmeburžanina Žila Milera sa 6:2, 6:2, za svega 72 minuta igre. Naredni Japančev protivnik biće Donald Jang.

Puno se očekivalo i od duela mladih nada između Kirjosa i Zvereva, ali je Australijanac bio značajno bolji protivnik od dvije godine mlađeg Njemca i slavio u dva seta – 6:3, 6:4, nakon svega sat i 14 minuta igre.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com