Kandidati za direktora RTCG objavili planove: Dnevnikom se vraća povjerenje - Volim Podgoricu

Kandidati za direktora RTCG objavili planove: Dnevnikom se vraća povjerenje

Za većinu kandidata za generalnog direktora Radio televizije Crne Gore vraćanje povjerenja u Javni servis jedan je od prioriteta.

To se može zaključiti iz njihovih planova, objavljenih na sajtu te medijske kuće.

Upravo većina članova Savjeta javnog servisa insistira na vraćanju povjerenja u RTCG.

I bivša direktorica TVCG Radojka Rutović, koja je, prema nezvaničnim informacijama, jedan od četiri favorita za to radno mjesto, samo je jednom rečenicom navela da se povjerenje obezbjeđuje poštovanjem principa i programskih standarda i primjenom “načela odgovornosti, nepristrasnosti i nezavisnosti”.

Međutim, Rutović nije, kako su zahtijevali članovi Savjeta, dala precizne rokove u kojima će učiniti da RTCG bude prvi po povjerenju.

Rutovićeva, kao ključnu promjenu najavljuje Odjeljenje za analitku pri kabinetu generalnog direktora. Njega bi činili članovi menadžmenta i Savjeta RTCG, koji bi pratili mjesečno sve segmente rada Javnog servisa.

Pored Rutovićeve, koju, kako tvrdi više izvora, protežira predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, favoriti za funkciju su Đorđije Kustudić, Vladan Mićunović i Andrijana Kadija.

Kustudić, urednik sportskog programa u TVCG, kojeg navodno forsira sam premijer Duško Marković, je povjerenje postavio kao jedan od tri prioritetna programska cilja.

On smatra da taj proces treba započeti od centralnog dnevnika, koji je“ ”glavna asocijacija” na RTCG.

Tvrdi da će cilj postići u periodu od 2019 – 2020. godine, a ostali programski ciljevi biće povećanje gledanosti i jačanje kulturnog, dramskog, naučno-obrazovnog, dokumentarnog i zabavno-muzičkog programa.

Mićunović, vršilac dužnosti direktora Instituta za medije i glavni kandidat za to mjesto, jer ga podržava dio vlasti, NVO sektor i opozicija, posvetio je cijeli pasus u svom programu povećanju povjerenja.

“Najbolji način da javnost počne da vraća povjerenje u RTCG, jeste da prepozna da su oni u središtu naše pažnje, odnosno emisija TVCG”, piše u programu.

On je kazao da će taj cilj ostvariti za tri godine nakon kompletiranja uredničkog tima TVCG.

Trenutni v.d. generalnog direktora RTCG Andrijana Kadija, iza koje stoji dio Savjeta, smatra da povjerenje i dignitet Javnog servisa treba da bude dugoročni cilj menadžmenta.“Želim da zaposleni budu ponosni što rade u našoj kući”, piše Kadija u programu.

Svi kandidati su dali svoje preporuke za unapređenje programa RTCG, sprovođenje digitalizacije do kraja i optimalizaciju radnih mjesta.

Za razliku od prethodnih konkursa za generalnog direktora RTCG, na ovaj konkurs se prijavio veliki broj kandidata. Pored Mićunovića, Rutović, Kadije i Kustudića prijavili su se i dugogodišnji novinari i medijski eksperti Dragan Cvijović, Dubravka Perović, Velizar Sredanović, Dragoljub Šarović, Časlav Vujotić, Zvezdan Vukanović i Goran Sekulović. Odluku o novom direktoru Savjet RTCG donijeće 21. marta.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com