Milovan Bogunović (45) JUNAK DANA u Njemačkoj! - Volim Podgoricu

Milovan Bogunović (45) JUNAK DANA u Njemačkoj!

Srbin iz Bosne i Hercegovine Milovan Bogunović (45) postao je junak dana u Nemačkoj nakon što je u jednoj od kancelarija Okružne uprave u gradu Giterslou zatvorio čovjeka koji je nožem napao žrtvu.

Bogunović, koji od 1993. živi u Reda-Videnbriku, u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, intervenisao je prilikom napada na dvoje zaposlenih.

– Kakva je to dreka – zapitao se Bogunović, koji je tog dana oko 14 sati došao da reguliše pitanje zemljišta u sektoru za katastar. Prema sopstvenim rečima, potrčao je u pravcu buke i u hodniku na drugom spratu naletio na muškarca koji je podigao stolicu kako bi se zaštitio od nečega, prenose nemački lmediji.

– Vidio sam da ima povredu na glavi i da krvari. Kada sam zavirio u kancelariju iza ugla, primijetio sam mladića s velikim nožem u ruci. Na podu ispred njega ležao je drugi muškarac, koji je obilno krvario u predjelu grudi i stomaka i dozivao upomoć – opisao je 45-godišnji Bogunović jezivi incident.

Bogunović, koji je oženjen Nemicom i ima troje djece, izvukao je žrtvu koja je bila u životnoj opasnosti na hodnik.

– Htio je i mene da napadne, ali sam mu zalupio vrata pred nosem – opisuje on.

Jedna žena, verovatno zaposlena u Okružnoj upravi, zaključala je vrata i osumnjičeni se našao u klopci.

Nekoliko minuta kasnije stigla je policija i područje oko zgrade je zatvoreno. Ljekari hitne pomoći su zbrinuli teško povrijeđenog, koji je posle podne hitno operisan u bolnici “Sveta Elizabeta” u Giterslou. Oko 17.30 više nije bio životno ugrožen.

U međuvremenu, na lice mjesta izašli su specijalci iz Bilefelda, a vatrogasci su postavili dušek za skakanje, strahujući da će se napadač baciti kroz prozor.

Oko 17.30 osumnjičeni se predao i nasilni ulazak pripadnika specijalnih snaga je izostao. Uhapšen je i saslušan pred istražnom komisijom.

(Blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com