Nema dokaza o smrti Nemanje Medina - Volim Podgoricu

Nema dokaza o smrti Nemanje Medina

Branilac okrivljenih Vladimira Ulame (24) i Darka Mijovića (26) za ubistvo Nemanje Medina, kazao je juče u sudnici Višeg suda da nema dokaza da je Petrovčanin ubijen.

“Ne želim da se igram ni sa čijim ranama, ali zamislite da se sjutra u sudnici pojavi oštećeni”, kazao je Anđelić prenosi “Pobjeda”.On je to kazao izjašnjavajući se o zakonitosti optužnice pred vijećem sudija kojim je predsjedavao predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić. Ulama i Mijović do sada su se teretili za otmicu Medina, dok je Bogdan Milić bio označen kao pomagač u otmici. Tužilaštvo je i protiv Milića prekvalifikovalo krivično djelo, pa ga sada tereti za pomoć učiniocima nakon ubistva Medina.U prilog svojim tvrdnjama, advokat Anđelić se pozvao na vještačenje telefonskih komunikacija koje su optuženi imali sa Medinom na dan njegovog nestanka.

“Telefonski listinzi pokazuju da su okrivljeni i nestali mladić bili na 100 kilometara udaljenosti. Iako su u vrijeme krivičnog djela bili udaljeni, tužilac tvrdi da su okrivljeni Medina našli, zadali mu povrede i stavili ga u gepek gdje je iskrvario na smrt”, kazao je Anđelić.

On je zaključio da se Ulami samo zbog jedne komunikacije sa Medinom prije njegovog nestanka na teret stavlja teško ubistvo i zapitao se i ko će nakon ovakvog optuženja ubijediti porodicu Medin da Ulama i Mijović to nijesu uradili. On nije imao primjedbi na zakonitost dokaza koji je pribavio tužilac Željko Tomković, ali je naveo da njihova jačina nije bila dovoljna ni da se pokrene istraga.

Sa druge strane zastupnik optužbe, tužilac Željko Tomković ostao je u cjelosti pri činjeničnom opisu, pravnoj kvalifikaciji i svim podnijetim prijedlozima.

Proširenom istragom Ulama i Mijović se terete da su 8. jula prošle godine na podmukao način i sa umišljajem ubili Nemanju Medina. U naredbi za proširenje istrage Bogdan Milić se tereti da je pružio pomoć Ulami kao učiniocu krivičnog djela za koje je propisana kazna od 40 godina zatvora.

Medin je 8. jula popodne “renoom megan”, krenuo iz Petrovca preko Petrovačke gore ka Virpazaru, gdje je njegovo vozilo posljednji put primijećeno oko 17.30 sati. Policija je pronašla vozilo 13. jula u mjestu Jabukov do, koje je udaljeno 10-ak kilometara starim putem od Virpazara ka Rijeci Crnojevića. Atomobil je bio zapaljen i bez registarskih oznaka. Posljednja osoba s kojom je razgovarao telefonom bio je Ulama koji je 4. avgusta, na Čevu kod Cetinja uhapšen zajedno sa Milićem. Kod njih je pronađeno oružje, zbog čega su sprovedeni u pritvor.

Nešto više od mjesec i po 31. avgusta, lisice su stavljene i Mijoviću, Muhadinoviću i Vujačiću zbog pomaganja nakon otmice Medina. Kao jedan od organizatora ubistva pominjan je i albanski državljanin Adrijan Kastrati.

(Mondo.Me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com