Početna » ŽIVOT + » Savjeti » OSJEĆATE DA NISTE DOBRO? Ovo su INSTINKTI koje nikako NE SMIJETE zanemariti!

OSJEĆATE DA NISTE DOBRO? Ovo su INSTINKTI koje nikako NE SMIJETE zanemariti!

Konkretno, apsolutno je potrebno uskladiti se sa intuicijom – sposobnošću koja proizvodi instinkte i osjećaje iz stomaka, ako želite primjetiti znakove iz svemira. U stvari, vaša intuicija je korisna i izvan rada sa Zakonom privlačnosti.

Razmotrite ovih 5 osjećaja koje nikada ne biste trebali zanemariti – zapitajte se kad ste ih osjetili, kakvo je to iskustvo bilo i kako možete učinkovitije iskoristiti te osjećaje.

 

1. Osjećaj da niste dobro

Svi smo nekad osjetili da nam nešto govori kako nešto nije u redu u našem telu, ali mnogi od nas samo ga se otarase pre nego što uopšte razmisle odakle taj osjećaj dolazi. Kad zanemarimo ovaj ojsećaj, korisno je učiniti nešto dok stvari nisu postale još gore – ovo može spriječiti pojavu mnogo ozbiljnijih problema. Možda ćete primjetiti bol na određenom mjestu ili samo dosadni osjećaj neravnoteže. Vaše tijelo zna daleko više nego što mislite, stoga dogovorite sastanak sa svojim ljekarom i provjerite svoje stanje. Međutim, takođe je važno zapamtiti da neprijatni osjećaji u tijelu mogu proizaći iz psiholoških problema, a mogu čak i ukazivati na određene stvari. Ako se osjećate iscrpljeno, odjednom osjećate laganu bol ili čak i mučninu u društvu neke osobe, to bi mogao biti znak iz svemira da ta osoba ima potencijal da blokira svoju sposobnost manifestacije.

2. Osjećaj opasnosti

Iznenadni osjećaj opasnosti često vas može pogoditi iz vedra neba, kad ste na putu za posao, kada susretnete nepoznatu osobu u trgovini ili šetate na jarko osvijetljenom mjestu koje nije opasno za vašu sigurnost. Bez obzira na to kada se javlja osećaj da ste u opasnosti, to je ozbiljna stvar, stoga pokušajte da promjenite svoju situaciju. Imajte na umu da su veliki dijelovi vašeg mozga posvećeni podsvjesnim i nesvjesnim procesima koji nisu lako dostupni vašem svijesnom umu, tako da možete pokupiti sve vrste suptilnih znakova, čak i da ne znate.

3. Privučeni ste s nekom osobom

Postoji nekoliko pozitivnih instinkata vezano za druge ljude koji uvek zaslužuju pažnju. Jedan od njih je poriv da pomognete nekome, čak i ako ne možete videti konkretan razlog zašto je toj osobi potrebna pomoć, možete primjećivati ​​govor tijela ili druge pokazatelje energije koji ukazuju na nevolju. Ako pitate nekoga možete li mu pomoći na neki način, to je gest koji vas ništa ne košta, a može napraviti veliku promenu za tog pojedinca. Ako postoji takav osjećaj u vašem stomaku koji vam govori da treba da razgovarate sa nekim, učinite to i posmatrajte gdje vas to vodi.

 

4. Uzbuđenje zbog prilike

Rad sa Zakonom privlačnosti uključuje pronalaženje i svladavanje ograničavajuća uvjerenja, a možete pomoći sami sebi tako što ćete povećati osećaj strasti ili uzbuđenja koji izvire iz vas. Obratite pažnju kada se to događa i dopustite sebi da u potpunosti sarađujete sa vašim mislima i osjećajima. Ukoliko nova prilika pobuđuje osjećaj inspiracije, prihvatite je. Nije bitno uklapa li se ova stvar sa unapred zamišljenim idejama.

5. Osećaj ispravnosti

Ne odbacujte nagon da je nešto ispravno za vas, bez obzira koliko čudno ili iznenadno to bilo.  Mnoge od najinspirativnijih priča o ljubavi i uspjehu počinju jednim trenutkom i osjećajem ispravnosti koji je mogao biti zanemaren. Vaše srce zna šta je dobro za vas i uputiće vas u pravom smjeru prije nego što vaš mozak uopšte ima priliku da procesuir logičnu informaciju koja se prezentuje

Check Also

Žabljačanin ubrao kapitalan primjerak vrgnja

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

PREKRŠIO ZAKON: Javni podredio privatnom interesu

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *